Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези храни причиняват умора и сънливост. СПРЕТЕ да ги ядете!

25 август 2021, 15:58 часа
Реклама

Всички ние сме наясно с това, че храната ни осигурява нужната енергия. Често пъти обаче попадаме в ситуация, в която ни се иска след закуска или обяд да полегнем и да се насладим на една кратка дрямка. И всичко това е единствено заради храната, която сме консумирали.

Ето кои са храните, които са склонни да причиняват сънливост и умора:

Кафе

Сигурно ви звучи странно, но е факт. Тази напитка обикновено я консумираме, с цел да ни освежи и да ни зареди с енергия. Понякога обаче тя работи в обратна посока. Това най-често се случва на хора, които пият кафе в прекалено големи количества.

Червено месо

Това е месото, което се усвоява от организма изключително бавно. За да го усвои напълно, той изразходва огромно количество енергия. Това е причината, след като сме похапнали обилно месо за вечеря, да искаме да си полегнем.

Сладки храни

Когато поглъщаме прекалено много захар, ние причиняваме скок в нивата на кръвната захар. Бързото покачване на кръвната захар е последвано и от бърз спад. В следствие на това се чувстваме изморени и изтощени.

7 полезни храни, които може да са опасни

Бял хляб

Ефектът на белия хляб върху организма ни е подобен на този на сладкишите. Не е случайност това, че по-голямата част от диетолозите ни съветват да консумираме хляб, приготвен от пълнозърнесто или ръжено брашно.

Това са храните, от които ще се чувствате изморени и сънливи. Просто спрете да ги ядете или ги похапвайте разумно.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес