Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тази натурална маска премахва пъпките и замърсяванията от кожата

29 юли 2024, 06:00 часа

Ако имате мазна кожа на лицето, склонна към акне, можете да опитате натурална и освежаваща маска с краставица. Комбинацията от краставица, овесени ядки и мед ще се отрази благотворно на кожата ви – ето какво ви очаква:

Вижте още: 100% натурални: 3 хидратиращи летни маски от хладилника

Краставицата ще освежи кожата ви и ще я хидратира, премахвайки излишната мазнина и мръсотия; овесената каша ще премахне мъртвите кожни клетки и излишния себум; медът ще контролира абразивната текстура на овесените ядки, за да предотврати прекомерното лющене и ще подхрани кожата на лицето с витамини и минерали

Използвайте краставица, която преди това е била на стайна температура. Преди да използвате маската, почистете лицето си и напарете, за да отворите порите, за да може маската да проникне дълбоко и да подхрани кожата.

Необходими продукти:

1/2 краставица

1 супена лъжица смлени овесени ядки

1 лъжица мед

Начин на приготвяне:

Пасирайте 1/2 краставица в блендер или кухненски робот. Изсипете получената смес в малка купа за смесване, след което добавете останалите съставки. Разбъркайте добре и нежно масажирайте маската върху лицето си с чисти върховете на пръстите с кръгови движения. Оставете да престои 10 до 15 минути. Когато времето изтече, изплакнете маската от лицето си със студена вода. Подсушете с чиста кърпа.

Вижте още: Как да получите естествени кичури на слънце? Ето кои билки помагат за изсветляване или потъмняване на косата

 

 

 

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес