Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако искате перфектното ВИНО, просто направете това с ГРОЗДЕТО

13 юли 2021, 08:03 часа
Реклама

За да направите перфектното домашно вино, се изисква не малко майсторлък. Има си много тънкости и специфики, на които хората се учат с времето. Практиката е в основата на всичко.

Днес ние обаче ще ви издадем една малка тайна, благодарение на която няма да останете разочаровани от крайния резултат. Вкусът на виното, което сами ще направите, ще е несравним. Ароматът ще е наситен и богат – с удоволствие ще отпивате от него през цялата година.

Какво да знаем, ако искаме виното да е перфектно тази година?

Едно от най-важните неща, които всеки градинар и винар трябва да знае, е самото отглеждане на гроздето. То трябва да е добре изпечено от слънцето. Това ще допринесе за стабилна гроздова напитка, без да е необходимо да се добавят сулфати.

Когато настъпи периода на гроздобер, трябва да се заемете с просветляването. Знаете, че лозата непрекъснато избива шума, която пречи на гроздето да се изпече. Направете просветляването непосредствено преди самия гроздобер.

Помнете, че ако гроздето не се изпече добре, то няма как да получи достатъчно захар и самата напитка няма да бъде вкусна и стабилизирана.

Ако периодът е влажен заради непрестанните валежи, то тази влага се задържа по листата и много вероятно е да тръгне мана, съсипваща грозда. Не забравяйте да премахвате излишната шума, ако искате да предпазите здравите чепки грозде. Това трябва да се прави многократно, докато не настъпи моментът, в който реколтата ще бъде прибрана.

Направете го и ви гарантираме, че тази година винената напитка ще ви изненада с неповторим вкус и трайност. Цяла година ще запази вкусовите си качества, без да се налага да добавяте към нея каквито й да е било стабилизатори!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес