Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зверска жега на Australian Open – колабираха стюард и тенесист

14 януари 2014, 11:45 часа
Реклама

Днешният, втори ден, в един от най-големите турнири в световния тенис, се проведе в условия на нечовешка жега. Живакът в Мелбърн удари 42-44 градуса по Целзий на сянка. Въпреки тези екстремни условия мачовете се проведоха, но имаше отказали да играят, а по-лошото е, че имаше и колабирали.

Реклама

На канадецът Франк Данчевич се наложи да му бъде оказана медицинска помощ, след като припадна по време на мача срещу французина Беноа Пер.

Непредвидената екстремна жега вероятно ще наложи промяна в програмата за мачовете през следващите дни. Бившата шампионка в турнира Мартина Навратилова написа в Туитър: „Няма съмнения, че днес е прекалено горещо за игра“.

29-годишният Данчевич, който припадна по време на втория сет срещу Пер, запита организаторите на турнира за тяхното решение да позволят на спортистите да играят, което е можело да доведе до фатален случай, преди да бъдат чути техните оплаквания.

„При положение, че има толкова тенисисти, които се оплакват от времето и имат проблеми, организаторите явно не се интересуват и позволяват срещите да се състоят и явно трябва да се стигне до фатален случай, че да има промени в програмата. Мисля, че не е хуманно и не е честно за никой, най-малко за играчите, публиката и самия спорт, когато играчите отказват да играят, колабират или направо си отиват на корта. Цял живот играя мачове, които стигат до пети сет и не е нормално да колабирам след сет и половина“, коментира потърпевшият и възмутен канадец.

Освен него колабира и едно от момчетата, които гонят топките. Това се случи в четвъртия сет на спечеления от Милош Раонич мач срещу Даниел Химено-Травер, който се игра на осми корт.

Междувременно пък Каролине Возняцки сподели, че от жегата й се е разтопила пластмасовата бутилка с вода, когато я е поставила на земята. Това се случва по време на нейния мач срещу Лурдес Домингес-Лино, спечелен с 2:0 сета.

„Поставих бутилката на корта и тя се разтопи леко отдолу – толкова бе горещо“, коментира Возняцки, цитирана от BBC.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес