Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Седмична прогноза за времето за 26 август-1 септември 2024 г.

25 август 2024, 17:30 часа • 6190 прочитания

Новата седмица ще ни предложи неустойчиво време - високи температури, но и валежи с гръмотевици. Какво предстои вижте в седмичната прогноза за 26 август-1 септември 2024 г.

Колко горещо ще бъде лятото на 2024 година?

Неустойчиво време

В понеделник ще преобладава слънчево време. След обяд и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-значителни ще са в крайните югоизточни райони. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, в София - около 30°. През следващите дни въздушната маса над страната ще е неустойчива. В часовете до обяд над повечето райони ще преобладава слънчево време. След обяд и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Във вторник преобладаващите максимални температури ще бъдат между 30° и 35°, а през следващите дни постепенно ще се понижават и в петък ще бъдат между 26° и 31°. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

Четвъртък и петък

На повече места и по-интензивни ще са явленията към четвъртък-петък. Във вторник вятърът ще е от изток-североизток, в Източна България до умерен; в сряда и четвъртък - от север-северозапад, в петък и през почивните дни в Източна България отново ще стане от североизток.

Почивните дни

През почивните дни валежите ще намалеят, температурите слабо ще се повишат.

Още: Времето до края на август 2024 г.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес