Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Росен Иванов: Превозвачите заявиха намерение за протест

13 юни 2018, 15:15 часа
Реклама

Част от превозвачите изказаха техните притеснения. Има заявен протест и блокиране на една част от движението. Това каза зам.-председателят на Комисията по транспорт и народен представител от „Обединените патриоти“ Росен Иванов.

Депутати от парламентарната група на „Обединени патриоти“ се срещнаха с представители на транспортния бранш, които изразяват недоволството си от готвения Закона за автомобилната камара, който предвижда задължително членство в нея и заплащане на членски внос.

„Ще чуем всички страни и ще се съберем коалиционно да решим дали ще го подкрепим или ще искаме изтегляне за доработване“, коментира Иванов.

Според колегата му Атанас Стоянов депутатите от групата, участвали в срещата, са се съгласили с доста от аргументите на представителите от бранша.

„Сериозни опасения имат една не малка част от превозвачите. Та са свързани най-вече с това, че държавата чрез принципала на този сектор – Министерство на транспорта, се освобождава от своя ангажимент за издаване на съответните лицензи и най-вече по отношение на контрола. Този сектор дава една голяма част от брутния вътрешен продукт на страната и е изключително важен за всички“, смята Стоянов, цитиран от БГНЕС.

Според него въпросът е дискусионен и за това „Обединени патриоти“ ще решат дали да го подкрепят или ще искат негово оттегляне едва след заседание на групата.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес