Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Роднини отвлякоха 2-годишно дете

16 ноември 2012, 07:11 часа • 7786 прочитания

Полицията издири 2-годишно дете, отвлечено от дома му в пирдопското село Антон. В РУП-Панагюрище са задържани петима съпричастни към отвличането, като трима от тях са роднини на детето, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигналът за престъплението подала майката на 2-годишното момиченце. На 15 ноември към 16.20 часа тя потърсила помощ в РУП - Пирдоп и обяснила, че братът на мъжа й Д.К. на 25 години, пристигнал пред дома им в село Антон със сив автомобил "Пежо". В колата имало още четирима души. Независимо от съпротивата на жената, той издърпал детето с обяснението, че ще го вземе за около седмица в дома си в Панагюрище и го натоварил в колата.

Криминалистите реагирали незабавно, последователно били уведомени за случая колегите им от Карлово, Панагюрище и Елин Пелин. В резултат на създадената бърза организация и заградителни действия, час по-късно детето било установено на адреса на чичото в Панагюрище. Последвало задържането и на похитителите му.

Освен Д.К., в автомобила били лелята на детето с непълнолетния й син, както и двама техни познати, единият от които 15-годишен, всичките от Панагюрище, изяснили криминалистите. Д.К. е с богато криминално досие - регистриран многократно за кражби, както и за хулиганство с нанесена телесна повреда, осъждан е ефективно.

Петимата са задържани за 24 часа в РУП-Панагюрище за изясняване на случая. Образувано е досъдебно производство по чл. 142, ал.2, т.2. Разследващият екип продължава работата по пълното документиране на извършеното престъпление.

Редактор: Евгения Гигова

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес