Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 4 октомври 2024 г.

04 октомври 2024, 22:00 часа • 704 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 4 октомври 2024 г.

ДАЛИЯТ ПОДКУП НА ИБРЯМОВ ГО Е НАПРАВИЛ ДОКАТО Е БИЛ В АРЕСТА ИЛИ БИ ТРЯБВАЛО?

"Основният въпрос тук е дали прокуратурата не е прибегнала до онази стара своя практика, при която: обвинен рязко бива мотивиран да стане свидетел, вършейки безобразия". Това написа в личния си профил във Фейсбук журналистът на "Капитал" Полина Паунова.

ВАЛЯТ ОЩЕ ИМЕНА НА КУПУВАЧИ НА ГЛАСОВЕ НА ПЕЕВСКИ И НА ГЕРБ? МВР С ШИРОКО ЗАТВОРЕНИ ОЧИ (СПИСЪК)

Втора част от разследването на "BG Elves" за евентуални купувачи на гласове на Делян Пеевски и "ДПС - Ново начало" по региони показа списък с имена и на търговци на влияние за ГЕРБ.

ИМА ЛИ РИСК ОТ ОТЛАГАНЕ ИЛИ ОТМЯНА НА ИЗБОРИТЕ НА 27 ОКТОМВРИ И ПРИ КАКВИ УСЛОВИЯ?

Има ли положение, при което може парламентарните избори на 27 октомври да бъдат отложени или отменени?

ПРЕГРЪДКАТА НА ПЕЕВСКИ С ТОШКО ЙОРДАНОВ ВАДИ ИТН ОТ ПАРЛАМЕНТА? АНАЛИЗ НА ЕЛЕНА ДАРИЕВА (ВИДЕО)

"Има такъв народ" остава под 4-процентовата бариера за влизане в следващия парламент, показва изследване на „Маркет линкс“, финансирано и реализирано съвместно от bTV и социологическата агенция. То е проведено сред 1011 лица над 18 г. в страната в периода 25 септември - 1 октомври 2024 г. по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета. Проучвания, проведени от "Алфа Рисърч" и "Тренд" в период до 24 септември, дават място на ИТН в 51-ото Народно събрание.

МИНИСТЪР НАЙДЕН ТОДОРОВ С ПЛАН ЗА ОТКРИВАНЕ И ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА ИЗМАМИТЕ В КУЛТУРНИЯ СЕКТОР

Служебният министър на културата Найден Тодоров оповести какво предстои да се случва в културния сектор след разкритието на двете грандиозни схеми за източване на бюджетни средства от театрите в Разград и Смолян. При разкритията на полицията и прокуратурата в Пловдив стана ясно, че чрез сключване на трудови договори с фиктивни служители на театрите с много високи възнаграждения и ДМС-та са били престъпно усвоени над 2 милиона лева общо.

БОРИС БОНЕВ: ДЪЛГАТА РЪКА НА ГЕРБ ПРОЗИРА В ЗАПОРИТЕ НА “ТОПЛОФИКАЦИЯ“ И ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ (ВИДЕО)

Има доста добре подготвен сценарий за саботаж на работата на Столична община, зад който прозира дългата ръка на ГЕРБ.

POLITICO: ЧЕТИРИТЕ КЪЩИ НА ЕКАТЕРИНА ЗАХАРИЕВА ПОВДИГАТ ВЪПРОСИ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА

Номинираната за български еврокомисар Екатерина Захариева е натрупала цяло състояние от недвижими имоти, твърди Politico. Изданието се позовава на декларациите на кандидатите, до които получило достъп. То уточнява, че не е открито нищо нередно в тях.

РАДЕВ: НЯМА ПРЯКА ЗАПЛАХА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ, НО ТРЯБВАТ МЕРКИ СРЕЩУ ТЕРОРИЗМА

След като се запознахме с докладите на службите са сигурност и МВР стигнахме до извода, че към момента няма пряка заплаха за страната ни. Това каза държавният глава Румен Радев след Консултативния съвет за национална сигурност във връзка с кризата в Близкия изток

ИМА ГОЛЯМА ЗАПЛАХА ЗА СИГУРНОСТТА НА ВСЯКА ДЪРЖАВА. БЪЛГАРИЯ ДА НЕ ЗАБРАВЯ АТЕНТАТА В САРАФОВО: ГОВОРИ МОХАМЕД ХАЛАФ

Не трябва да се забравя това, което се случи в Сарафово на 18 юли 2012 г. Не изключвам да има нещо, но България има добър контрол от службите върху арабската общност. Опасността идва от другите, които идват от различни други европейски държави и проникват през границата. Всички служби трябва да бъдат внимателни какви хора влизат в България. Това заяви журналистът Мохамед Халаф пред БНТ. 

В ТУРЦИЯ ВЕЧЕ ЧЕРТАЯТ СЦЕНАРИИТЕ ЗА ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА

"Не виждам риска от Трета световна война, нито искам да го виждам". Президент Реджеп Тайип Ердоган. 12 юли 2024 г.

УКРАЙНА НАМЕКНА ЗА "ИСТОРИЧЕСКИ РЕШЕНИЯ ЗА ПОБЕДАТА" СЛЕД РАЗГОВОР СЪС САЩ (ОБЗОР-ВИДЕО)

Започналото през есента на 2023 г. руско настъпление в Източна Украйна продължава да води до постепенни тактически успехи на силите на диктатора Владимир Путин в определени сектори на фронта, но оперативно значимите успехи вероятно ще продължат да се изплъзват на руските сили. Това е оценката на американския мозъчен тръст Институт за изучаване на войната (ISW).

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес