Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рибари готови за протест заради ограничен достъп на автомобили до залива „Болата“

20 юни 2023, 14:31 часа

Рибари са в протестна готовност заради ограничен достъп до залива „Болата“ на автомобили, превозващи лодки и колесари. Недоволството е продиктувано след публикуван клип в социалните мрежи, показващ полицейски автомобил на пътя, водещ до залива и устна забрана от длъжностното лице за стигане до морето.

Реклама

Заливът „Болата“ е част от защитена местност „Степите“ и паркирането на автомобили, кемпери и каравани върху плажната ивица е забранено.

Рибарите са притеснени от поредния случай, в който им се забранява достъпа до „Болата“, тъй като това, по техни думи, е единственото място, на което могат да пуснат лодките си в морето, сподели Виктор Лучиянов от Балчик.

ОЩЕ: Местни искат плажа Болата да не бъде резерват - за да има търговия

От ОД на МВР Добрич отрекоха пред БНР, че е издадена подобна заповед и уточниха, че са изпратили патрулна кола, която да направи проверка на място и да състави констативни протоколи, ако има нарушители, паркирали на плажната ивица. Не стана ясно защо полицейският автомобил е препречил пътя към залива.

Рибарите са категорични, че са готови да затворят пътя от село Българево към Калиакра, ако не им се даде достъп до морето.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес