Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атлантическият съвет зове ПП-ДБ да подкрепи кабинета на ГЕРБ

02 юли 2024, 18:15 часа
Реклама

Атлантическият съвет на България призовава всички евроатлантически ориентирани народни представители, които отстояват цивилизационния избор на държавата и обществото да бъдем част от НАТО и ЕС, да дадат 100 дни шанс на предложеното с първия мандат правителство. Това се казва в позиция на съвета, публикувана във Facebook.

"Въпреки разломните противоречия между ГЕРБ и ПП-ДБ, днес интересът на България да защитава своята сигурност против руската хибридна агресия е над всичко", се казва още в позицията.

Припомняме, че "Продължваме промяната - Демократична България" вече обяви, че няма да подкрепи кабинетът "Желязков", предложен от партията на Бойко Борисов. Още: Не знаем дали ДПС ще подкрепи кабинета „Желязков“: Даниел Митов за сценариите за подкрепа

"Влизането в Еврозоната и присъединяването към Шенген и по суша не могат да бъдат заложници на тяснопартийни интереси. Икономическото ни развитие като част от ЕС зависи от политическата стабилност. Затова се обръщаме специално към ПП-ДБ да проявят разум и да бъдат силна опозиция, част от евроатлантическото мнозинство от народни представители в 50-то Народно събрание", се казва още в позицията.

"Ако ПП-ДБ не желаят да гласуват "За" предложения кабинет, те могат да направят възможно избирането му като не участват в гласуването. По този начин ПП-ДБ могат да дадат 100 дни шанс на правителството, а и на себе си да бъдат ярка и силна опозиция, която да извлече необходимите поуки от резултатите от последните избори. Още: Профилът на Ивелин Михайлов бил хакнат, не е призовавал за подкрепа на кабинета "Желязков"

По-добре 100 дни шанс за евроатлантическо управление със силна и действаща евроатлантическа опозиция, отколкото за пореден път 100 дни политическо безвремие на нови избори", категорични са от Атлантическия съвет. 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес