Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 2 юли 2024 г.

02 юли 2024, 22:00 часа
Реклама

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 2 юли 2024 г.

КАБИНЕТЪТ "РОСЕН ЖЕЛЯЗКОВ" МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ КАМИКАДЗЕ: ГОВОРИ ДЕЛЯН ДОБРЕВ

„Това е истински кабинет, който ако утре мине в пленарна зала, може да се окажем камикадзета – може да бъдем избрани с малко мнозинство, без да знаем с колко време разполагаме“. Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред bTV който е номиниран за министър на енергетика в проектокабинета с първия мандат на Росен Желязков.

МИХАЙЛОВ: ПРЕДЛАГАХА НИ МИНИСТЕРСКИ КРЕСЛА СРЕЩУ ПОДКРЕПА НА КАБИНЕТ НА ГЕРБ И ДПС (ВИДЕО)

На "Величие" са предлагани министерски кресла в замяна на подкрепа за кабинет на ГЕРБ и ДПС. Това съобщи един от идеолозите на партията Ивелин Михайлов по време на изявление, излъчено в социалните мрежи.

КОИ СА ГОЛЕМИТЕ ЗАДАЧИ ПРЕД ПАТРИАРХ ДАНИИЛ: ГОВОРИ БОГОСЛОВЪТ АНА-МАРИЯ КРЪСТЕВА (ВИДЕО)

Не мога да не кажа, че изборът на митрополит Даниил за български патриарх не ме изненада. Това е една доста противоречива фигура. Това заяви в предаването "Студио Actualno" богословът д-р Ана-Мария Кръстева.

2 ГОДИНИ ПО-КЪСНО: КЗК НЯМА ДА САНКЦИОНИРА БЕНЗИНОСТАНЦИИ ЗАРАДИ ПАНИКАТА С ГОРИВА

С цели 2 години закъснение Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отказа да санкционира веригите на "Инса ойл" и "Сакса", срещу които започна проверка заради "неоснователно" повишение на продажните цени на горива.

АЕЦ "КОЗЛОДУЙ", РУСИЯ И ЯДРЕНИТЕ СТРАХОВЕ: АНАЛИЗ НА РУСЛАН СТЕФАНОВ (ВИДЕО)

В “Студио Actualno” продължаваме темата, свързана с инцидента в шести блок на АЕЦ “Козлодуй”, когато преди повече от седмица изтече радиоактивна вода в контролирана среда. Как такъв тип събития се представят в публичното пространство - в предаването гостува програмният директор на Центъра за изследване на демокрацията и експерт по ядрена сигурност, Руслан Стефанов.

"ВИСОКА ЦЕНА": РУСИЯ ПОРАЗИ ВОЕННОТО ЛЕТИЩЕ МИРГОРОД, КОЛКО СУ-27 ЗАГУБИ УКРАЙНА? (ВИДЕО)

На 1 юли Русия съобщи за удар с "Искандер" по украинското военно летище Миргород, разположено на около 150 км от фронтовата линия. Според Forbes украинските военновъздушни сили са разположили на открито там (Миргород е в Полтавска област) 6 изтребителя Су-27 и руската ракета унищожила два от тях.

ДЪЩЕРЯТА НА ПУТИН ФОРМИРА КРЪГ НА НЕДОВОЛНИТЕ: ЗАДАВА ЛИ СЕ ПРОМЯНА В РУСИЯ?

Около дъщерята на руския диктатор Владимир Путин (който се издирва от Международния наказателен съд за системно отвличане на украински деца) Екатерина Тихонова започва да се оформя група представители на второто поколение на путинския елит, които са недоволни от това, което се случва в страната. Основната причина за негативните настроения е неудовлетвореността от понижаващата се ефективност на режима. Това твърдят събеседници на pointmedia.io.

NEW YORK TIMES: В УКРАЙНА СЕ СЪЗДАВА ОРЪЖИЕТО НА БЪДЕЩЕТО - РОБОТИТЕ УБИЙЦИ

В Украйна с бързи темпове се създават оръжията на бъдещето. И те дори вече се използват на бойното поле. Желанието да се надхитри врага и огромните потоци от инвестиции превърнаха Украйна в Силиконовата долина за автономни дронове и други оръжия с участието на изкуствения интелект (ИИ). Така е поставено началото на ерата на роботите убийци.

С РЕШЕНИЕТО ЗА ТРЪМП: ВЪРХОВНИЯТ СЪД ОТХВЪРЛИ ПРИНЦИПА, ЧЕ НИКОЙ НЕ Е НАД ЗАКОНА

В зашеметяващ финал на мандата си в понеделник сутринта Върховният съд направи подарък с неоценима стойност на Доналд Тръмп и всички бъдещи президенти, които възнамеряват да нарушат закона и клетвата си към Конституцията. В решение от 6 към 3 гласа, консервативното мнозинство в съда каза, че официалните действия, които са от основно значение за президентството, получават „абсолютен имунитет“ от съдебно преследване. Други действия, дори тези, които достигат до границите на официалните задължения на президента, са „предполагаемо имунизирани“, обяви съдът, което ги прави много по-трудни за наказателно преследване.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес