Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 24 юни 2024 г.

24 юни 2024, 22:00 часа
Реклама

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 24 юни 2024 г.

БОЙКО БОРИСОВ: ГЕРБ ПРЕДЛАГА ПРАВИТЕЛСТВО НА МАЛЦИНСТВОТО

"Носим си отговорността и ще предложим правителство най-вероятно след като разговаряме с другите колеги и то ще бъде на малцинството", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите след консултациите в президенството.

БОРИСОВ ПРИ РАДЕВ: НА ПРАКТИКА НЯМА КАК ДА СЕ СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО

На практика няма как да се състави правителство. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на консултациите при държавния глава Румен Радев. 

КАБИНЕТ НА МАЛЦИНСТВОТО НА ГЕРБ И С ОТЦЕПНИЦИ ОТ "ВЕЛИЧИЕ"? АНАЛИЗ НА ДОБРОМИР ЖИВКОВ (ВИДЕО)

"Не е изключен вариант с кабинет на малцинството, защото останалите опции са блокирани - изненадващото изявление на Слави Трифонов, че няма да подкрепи първи и втори мандат, рязко затвори възможността за правителство по формата на Борисов."

"СНАЙПЕРИСТИ СА НАКАЦАЛИ В БАНКЯ. НА БАЛКАНИТЕ СЕ СЛУЧВАТ ТАКИВА НЕЩА": ЗАПЛАШЕН ЛИ Е ЖИВОТЪТ НА БОРИСОВ? (СНИМКИ)

Снайперисти са накацали по оградата на Борисов в Банкя. Нямам повече информация, но съм установил, че снимките са достоверни - правени са миналата седмица. Няма как да не се постави този въпрос, изключително важно е. На Балканите се случват такива неща.

ЕВЕЛИН БАНЕВ-БРЕНДО СЕ ПРЕДАДЕ ДОБРОВОЛНО

Обявеният за международно издирване Евелин Банев - Брендо се е предал доброволно тази сутрин около 7:30 часа, съобщиха от МВР. Полицията ще го предаде на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията".

ЗАЩО ИКОНОМИКАТА НИ Е НА ДЪНОТО В ЕВРОПА? ГОВОРИ ФИНАНСИСТЪТ РУМЕН ГЪЛЪБИНОВ (ВИДЕО)

"След като правим за три години 6 пъти избори, не може това да не окаже влияние на икономиката и на публичните финанси. Падаме за 4 години с 10 места в класацията по конкурентоспособност". Така икономистът и финансист Румен Гълъбинов коментира тревожните данни на швейцарския Институт за развитие на управлението (IMD): Българската икономика е една от най-неконкурентоспособните в Европа.

ДО ДНИ МОЖЕ ДА НЯМА ХЛЯБ: ОТ БРАНША ЗОВАТ ТАВАНЪТ НА НАДЦЕНКАТА ДА ОТПАДНЕ

"Има опасност понеделник, 1 юли 2024 г., в търговската мрежа в България да липсва масовият хляб - бял, типов и "Добруджа". Това ще се случи, ако влезе в сила законодателната мярка, която предвижда 15% таван на търговската надценка на хляба. Това каза за Actualno.com председателя на Управителния съвет на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева.

МОРЕТО НИ Е ЧИСТО, ДА НЕ СЕ СЪЗДАВА ПАНИКА: ГОВОРИ ЕВТИМ МИЛОШЕВ

Всеки месец по два пъти се докладва чистотата на морската вода по Черноморието ни. И те показват, че качеството на водата е отлично. Не трябва да се създава паника. Това каза министърът на туризма Евтим Милошев в ефира на Нова телевизия във връзка с установеното наличие на „чревни ентерококи“ и „ешерихия коли“ от страна на здравните власти.

ПАРИ ОТ ПУТИН ЗА УКРАЙНА: ЕС ЩЕ ФИНТИРА ОРБАН, ОБЯВИ ДВА ТРАНША

Украйна ще получи приходите от замразените руски активи на два транша, считано от юли. Това заяви топ дипломатът на Европейския съюз Жозеп Борел на 24 юни.

14-И ПАКЕТ САНКЦИИ: ЕС ЗАБРАНИ НА ПАРТИИ И НПО-ТА ДА ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ОТ ПУТИН

На 24 юни Съветът на ЕС прие 14-ия пакет от икономически и индивидуални санкции срещу Русия, с които нанесе нов удар по режима на диктатора Владимир Путин и на онези, които поддържат неговата незаконна, непровокирана и неоправдана война срещу Украйна.

РАНЕН СИ - УБИВАМ ТЕ: ГЛУПОСТ В РУСКАТА АРМИЯ. ПАДНА ЛИ КРЕПОСТ НА ВСУ ДО "ПЪТЯ НА ЖИВОТА"? (ВИДЕО)

Публикувани в социалните мрежи кадри от дрон, на които се вижда как руски войник екзекутира ранен свой колега, са поредният пример за бруталната култура, разпространена в руските въоръжени сили. На кадрите се вижда как един войник от силите на Владимир Путин е ранен от удар на FPV дрон (с наблюдение в реално време), а негов другар застрелва пострадалия от упор, вместо да се опита да провери какви са нараняванията му, да му окаже медицинска помощ, да вземе идентификационните му знаци или да се опита да евакуира пострадалия (ВИДЕО 18+).

ЗАВРЪЩАНЕ КЪМ СТУДЕНАТА ВОЙНА: ПУТИН РИСКУВА С ПХЕНЯН, ЗА ДА ПОБЕДИ В УКРАЙНА

Преди четвърт век Владимир Путин отлетя за Пхенян, за да подпише „договор за приятелство“ с Ким Чен Ир. Това помогна за съживяването на отношенията им, без да задължава двете страни да се притекат на помощ в случай на военно нападение.

НОВ "КРОКУС": ОЩЕ ЖЕРТВИ, ОЩЕ УБИТИ НАПАДАТЕЛИ. КОЙ СТОИ ЗАД АТАКАТА В ДАГЕСТАН? (ВИДЕО)

Най-малко 15 полицаи са убити при терористичната атака в Република Дагестан (субект на Руската федерация). Има и още поне две цивилни жертви – 66-годишен православен свещеник Николай от църквата в Дербент и охранител от църквата в Махачкала. Шестима нападатели са ликвидирани, твърди ръководителят на региона Сергей Меликов.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес