Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой има имен ден днес, 5 юли, 2024 г. Честито!

05 юли 2024, 05:55 часа
Реклама

На днешния ден - 5 юли 2024 г. - имен ден имат Атанас, Атанаска, Наско, Начо, Живко, Живка, Живан, Живана, Траян, Траяна, Таско, Трайко, Трайка. Честит имен ден!

Християнската църква чества на днешния ден Св. Атанасий Атонски. Денят се нарича Средлято или Жътвар, защото се пада в средата на лятото, когато започва жътвата. Празникът е познат и като Летен Атанасовден. Смята се, че на този ден св. Атанас облича кожуха си и ходи при бога да моли за зима, тъй като лятото вече се е преполовило.

Имен ден днес, пълен списък на именниците през 2024

Пожелания за имен ден

Честит имен ден!

Пращам ти легло от рози, алкохол без дози. Искам тялото ти до мен и сладките ти целувки по мен!!!

***

Честит имен ден! Желая ти океан от любов, море от здраве и едно малко островче от грижи! Бъди много усмихната, силна, обичана!

***

Честит имен ден! Дано никога не съхне и вехне клона ти… от който се ражда живота! Да се разлистваш, да се плодиш, да се множиш и аз да имам участие в тази работа!

***

Честит имен ден. Искам да ти пожелая здраве и пари. Защото има ли човек здраве, всичко друго с пари се купува. С една дума - да ти е леко сърцето и тежък джоба!

***

Нека твоите желания бъдат мои пожелания и помни никога не спирай да опитваш и никога не опитвай да спреш!

***

Желая ти здраве, защото без него нищо друго няма значение, несекващ стремеж към знание, защото то ще те научи как да постигнеш предното и как да се пазиш от бедите на следващото пожелание любов, защото това е достатъчно добра цел в живота.

***

Бъди добра, бъди щастлива, върви с една звезда в нощта и нека никога да не заспива смеха на твоята устa. Честит празник!

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес