Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 22 юни, 2024

22 юни 2024, 20:00 часа
Реклама

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 22 юни.

ТРЕВОГА ЗАРАДИ "КИНЖАЛ" НАД УКРАЙНА, РУСИЯ ПОРАЗИ ЕНЕРГИЙНИ ОБЕКТИ (СНИМКИ)

 

Русия атакува Украйна през нощта на 22 юни с ракети и дронове, като нанесе удари по енергийната инфраструктура.

ОБЪРКВАНЕ: САЩ НЕ ДАВАТ ДА СЕ СТРЕЛЯ ПО ВАЖНИ РУСКИ ЛЕТИЩА? НОВА ГОРЕЩА ТОЧКА НА ФРОНТА (ВИДЕО) 

Новата политика на САЩ, която позволява на Украйна да обстрелва руска територия с определени американски оръжия, е довела до намаляване на някои руски атаки, но все още ограничава обхвата дотолкова, че не позволява на Украйна да поразява ключови летища. Това заявиха двама украински представители пред The Washington Post.

"НА КОГО НИ ОСТАВЯТ?" ГОВОРЯТ ВАНЯ ГРИГОРОВА И ВИЛИ ЛИЛКОВ ЗА БЪДЕЩЕТО СЛЕД ИЗБОРИТЕ

 

Ниската избирателна активност и какво предстои да се случи в 50-ия парламент коментират Ваня Григорова от "Солидарна България" и проф. Вили Лилков от "Синя България" по Нова ТВ.

КЪНЕВ: НАДЯВАМ СЕ ПП-ДБ ДА НЕ СЕ РАЗПАДНЕ, РАДЕВ РУШИ ПАРЛАМЕНТАРИЗМА 

Румен Радев играе за разрушаване на парламентарната република и установяване на президентска. Това заяви евродепутатът от ПП-ДБ Радан Кънев.

"СЕКРЕТНИЯТ ПРОТОКОЛ" НА ПУТИН И КИМ: ПЛАШАТ С ХАОС В АЗИЯ

 

В руската блогосфера очаквано се появиха гневни публикации за споразумението за "стратегическо партньорство", което Владимир Путин подписа с Ким Чен Ун по време на посещението си в Северна Корея. В тях се припомня, че в близкото минало Русия е обсъждала безвизов режим с Европейския съюз, а днес Кремъл щастливо се хвърля в обятията на "корейския Сталин".

ЗАЩО ТРИТЕ "В"-ТА - "ВОЛЯ", "ВЪЗРАЖДАНЕ" И "ВЕЛИЧИЕ" СЕ РОДИХА ТОЧНО ВЪВ ВАРНА?

 

Защо у нас голяма част от политически партии и проекти с националистически уклон водят началото си от Варна, коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Спас Спасов, кореспондент на "Дневник" във Варна.

ТОП 3 СНАЙПЕРСКИ ПУШКИ В АРМИЯТА НА САЩ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА

 

Трите най-добри снайперски пушки, използвани от армията на САЩ са M24, Mk-22 и M110, пише в анализ, публикуван в The National Interest. Всяка от тях има уникални предимства, подходящи за различни операции.

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес