Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Баба под наем" : Новата услуга, която стана сензация в социалните мрежи (ВИДЕО)

21 октомври 2023, 14:00 часа
Реклама

В интернет вече можеш не само да пазаруваш, да поръчваш и да плащаш, но и да си "наемеш" баба. А при необходимост дори и дядо. 

Новата услуга е възможна благодарение на сайта Rent-а-baba и в него можете да откриете всякакви услуги - от готвене и гледане на деца, до изпращане на продукти от село. 

Защо да си наемете баба? 

Вдигането на пенсионната възраст оставя все повече родители без баби, на които да разчитат, когато се наложи. Някои пък просто нямат късмета да живеят наблизо или роднините им вече не са между живите.

OЩЕ: "Ела и ти": Доброволци организират преходи с хора с увреждания (ВИДЕО)

Наемането на възрастна дама, която да гледа децата колкото и когато е необходимо, има множество позитиви: бабите имат много повече опит, търпение, искрена обич към малките деца, излъчват спокойствие, обикновено могат да готвят, представляват респектираща фигура и не са обременени от социалните мрежи и личните мобилни устройства. Всичко това означава, че бабите имат време и желание да четат приказки, да играят игри и да се посветят на детето много по-качествено.

Още преди излизането на сайта, десетки възрастни хора са се свързали със Стела Балджиева, неговият създател, за да могат да се запишат предварително и да предоставят своите услуги. 

Каква е мисията на Rent-a-baba и какви услуги можем да намерим там - вижте в репортажа: 

Александра Йошева
Александра Йошева Отговорен редактор
Новините днес