Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Турска баница с картофи - звучи много странно, но е страшно вкусно

22 юни 2024, 20:00 часа
Реклама

Турската кухня е известна с голямото си разнообразие и изобилието от вкусове, които комбинира. Една от по-малко познатите, но удивително вкусни рецепти е турската баница с картофи. На пръв поглед тази комбинация може да изглежда необичайна, но се оказва истинска кулинарна находка. В следващите редове ще ви разкажем как да приготвите тази баница, която ще се превърне в любимо ястие на вашето семейство.

Уникална турска баница на тиган - става невероятна вкусна

Необходими продукти

Преди да започнем с приготвянето, нека да разгледаме какво ще ни е необходимо:

  • Кори за баница - 1 пакет, ръчно точени
  • Картофи - 600 г, сварени
  • Копър - 1 връзка
  • Сирене - 150 г, краве
  • Заквасена сметана - 150 г
  • Масло - 1 бучка, краве
  • Сусам

баница

Начин на приготвяне

След като сме подготвили всички необходими продукти, е време да започнем с приготвянето на турската баница с картофи. Процесът е лесен и сравнително бърз, а резултатът ще впечатли всеки, който опита това ястие.

  1. Сварените картофи се мачкат заедно с кравето сирене. Към тях се добавя скълцаният копър, който придава свежест и аромат на плънката. Получената смес трябва да бъде хомогенна и добре разбъркана.
  2. Вземаме една от корите за баница и върху нея разпределяме част от плънката. Завиваме кората на руло и я подреждаме в намаслена тава. Повтаряме процедурата, докато изчерпим плънката и корите.
  3. След като всички рула са подредени в тавата, покриваме ги със заквасената сметана и ги напръскваме с разтопено масло. Това придава на баницата кремообразна текстура и богат вкус.
  4. Баницата се пече в умерена фурна до златисто кафяво. Малко преди да я извадим, поръсваме със сусам, който придава лек хрупкав завършек.

Бърза турска баница на тиган, по която всички са полудели

Турската баница с картофи може да звучи необичайно, но със сигурност е нещо, което си заслужава да опитате. Тази рецепта съчетава класически турски вкусове с нещо познато и обичано - картофите. Резултатът е невероятно вкусна и ароматна баница, която ще стане фаворит на всяко семейно събиране. Опитайте тази рецепта и се насладете на неповторимия вкус на турската кухня у дома!

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес