Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подправката, която да изсипем в тавата, когато готвим шаран за Никулден

03 декември 2021, 14:46 часа
Реклама

Приготвянето на шаран за Никулден за някои хора е като задача с повишена трудност. Те знаят правилната рецепта и точни пропорции, но някъде грешат и накрая вкусът не е това, което са очаквали.

Реклама

Истината е, че приготвянето на никулденски шаран си има своите тънкости и специфики, с които е добре да се запознаете, ако искате всички на трапезата да ви благодарят за перфектната храна.

Днес ще се погрижим за това да оберете всички комплименти на Никулден. Съвсем малко е нужно на една домакиня, за да сготви идеалната вечеря.

Що се отнася конкретно до шарана, има една подправка, благодарение на която месото се получава ненадминато вкусно и топящо се в устата. Ето, че настъпи моментът, в който да я разкрием пред вас.

Най-лесният начин за почистване на шаран

Коя е съставката, която превръща шарана за Никулден в деликатес?

След като вече сте почистили и обработили рибата, идва ред да приготвите тава, в която ще печете вашия пълнен шаран. Преди да настаните „слугата“ на Свети Николай Чудотворец в съда, изсипете един пакет морска сол. Благодарение на тази подправка рибата накрая се получава изумително вкусна. Докато се готви, тя пуска сокове, които ще попият в морската сол и така месото няма да се вари, а ще се пече.

Преди да поставите обаче шарана в тавата, направете дървена скара, върху която да полегне. Можете да импровизирате и да се възползвате от дървените шишове за месо. Когато сглобите тази конструкция, поставете рибата и вкарайте тавата във фурната. Щом се запече, обърнете рибата и от другата страна.

Това е начинът да сготвите фантастичен шаран, от който да не остане и парченце. Похапнете го с настроение и в компанията на любимите си хора!

Да ви е сладко!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес