Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Провалът на първия мандат и разцепването в ДПС: Анализ на Светослав Малинов (ВИДЕО)

03 юли 2024, 17:13 часа
Реклама

Ако ГЕРБ-СДС бяха направили компромис, кабинетът с първия мандат можеше да мине в Народното събрание. Това стана ясно от думите на политолога проф. Светослав Малинов в предаването "Студио Actualno". Според него първият мандат е бил предизвестено провален. "За мен този мандат беше предизвестено провален, когато "Има такъв народ" поискаха експертен кабинет, а Бойко Борисов каза - "експертен кабинет с министър-председател от ГЕРБ-СДС".

Малинов смята, че това, което се случва в ДПС, досега не е ставало. "Това е нарастваща съпротива и излизане в светлината на прожекторите на местни лидери, които искат подкрепа от Ахмед Доган да ги окуражи. Ако трябва да изключва всички хора Пеевски, които са казали нещо, той трябва да изключи над 20 000 души, защото толкова е групата във Facebook с име "Аз подкрепям Ахмед Доган", коментира проф. Малинов.

Той посочи, че отношението на президента Румен Радев се е променило към партиите, тъй като самият той вече търпи развитие. Според политолога обаче "нищо няма да стане", ако Радев не оглави лично своя партия, тъй като държавният глава вече е направил "опит за дистанционно управление" през партия "Български възход" и Стефан Янев. "Ако Радев излезе на политическия терен със своя партия, това може да доведе до сериозно сътресение, до сериозна промяна - от уцелване на момента, до пропускане на момента, но това няма да стане", прогнозира още Малинов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес