Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Печеното сладко от смокини на фурна, което се приготвя за 20 минути

23 август 2022, 15:48 часа

Сладкото от смокини е любимо на малки и големи. То винаги се получава много вкусно и позволява с него да се гарнират сладкиши, пържени филийки, палачинки и всякакви други вкусотии.

Чували ли сте за сладко от смокини на фурна, което се получава съвършено добре? Днес ще ви споделим рецептата за този кулинарен разкош и искрено се надяваме да ви допадне вкуса му.

Ето и какви продукти се използват за приготвянето на сладкото:

• смокини - 1 кг;

• захар - 1 кг;

• вода - 800 мл;

• лимонов сок - 4 с.л.;

• канела - 2 - 3 пръчки по желание.

Начин на приготвяне:

Пригответе си голям съд. За предпочитане е това да бъде тава. Смокините се почистват и след това се поръсват със захарта. Накрая се долива водата и се добавят пръчките канела.

Около 20 минути отнема приготвянето на сладкото от смокини. Времето за печене във фурната е близо час и половина. Фурната трябва да е предварително загрята на 180 градуса.

Защо смокините са полезни и как да ги ядем правилно?

Докато печете сладкото, не бъркайте, защото така смокините ще се разпаднат и няма да е така вкусно. Ако искате да проверите дали е готово, капнете една капка от него в чаша със студена вода. В случай, че сладкото е готово, капката ще падне на дъното на чашата и няма да се разтвори във водата.

Когато извадите горещата тава от фурната, добавете лимоновия сок. Премахнете пръчките канела и напълнете сладкото в бурканчета. Затворете ги с капачки и ги обърнете с дъното надолу, докато не изстинат.

Това сладко от смокини е запазена марка на всяка една баба. Задължително го пробвайте и сме сигурни, че ще се превърне в любимо за вас.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес