Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Баница в микровълнова - звучи странно, но е уникално вкусно

29 май 2024, 15:04 часа
Реклама

Баницата е едно от най-обичаните традиционни български ястия, което често се приготвя с внимание и любов. Но какво ще кажете за баница, приготвена в микровълнова фурна? Може би звучи странно, но всъщност е невероятно вкусно и бързо. В тази статия ще ви разкажем как можете да направите тази нетрадиционна, но вкусна баница само за няколко минути.

Царска баница, която се получава мека като памук

Необходими продукти

Преди да започнем, ето какво ще ви трябва за приготвянето на баницата в микровълнова фурна:

  • Яйца - 2 бр.
  • Кисело мляко - 1 к.ч.
  • Олио - 1/2 к.ч.
  • Сода - 1 к.л.
  • Сол - 1 к.л.
  • Сирене - 1 шепа
  • Брашно - до получаване на тесто, което да е малко по-гъстичко от кексовото
  • Шарена сол - по желание

Начин на приготвяне

Стъпка 1: Подготовка на сместа

Започнете с разбиването на яйцата в купа. Добавете киселото мляко, олиото, содата и солта. Разбъркайте добре, докато съставките се смесят напълно. Постепенно добавяйте брашното, докато сместа стане малко по-гъста от тази за кекс. Накрая, натрошете сиренето и го добавете към сместа, като отново разбъркате добре.

баница

Стъпка 2: Подготовка на съда

Изберете подходящ съд за микровълнова фурна и го намажете с малко олио, за да предотвратите залепването на баницата. Поръсете съда с малко брашно за допълнителна сигурност.

Стъпка 3: Печене в микровълновата

Изсипете сместа в подготвения съд и го поставете в микровълновата. Печете на максимална мощност за около 3-5 минути. Времето може да варира в зависимост от мощността на вашата микровълнова, затова проверявайте баницата периодично, за да се уверите, че не прегаря.

Най-вкусната мързелива баница, която сте приготвяли

Стъпка 4: Завършване и сервиране

След като баницата е готова, внимателно я извадете от микровълновата и я обърнете. По желание, можете да я поръсите с шарена сол за допълнителен вкус. Вашата баница е готова за сервиране!

Баница в микровълнова може да звучи като необичайно предложение, но резултатът е изненадващо вкусен. Този метод е идеален за тези, които нямат много време, но искат да се насладят на традиционния вкус на баницата. Опитайте и се убедете сами, че баницата в микровълнова не само че е възможна, но и уникално вкусна!

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес