Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ароматни кокосови бисквити, готови само за 30 минути

23 октомври 2024, 15:49 часа

Бисквитките може би са най-лесният и бърз десерт, който можете да приготвите у дома. Само за 30 минути ще сте приготвили и ще се насладите на тези кокосови сладки.

Още: Изпитана рецепта за домашен локум с нар

Рецептата е много проста и не изисква много съставки. Можете да ги консумирате сутрин с мляко или кафе, с чай следобед или дори като десерт след семеен обяд.

Необходими съставки:

  • 250 г кокос
  • 2 яйца
  • 80 г захар
  • 5 г бакпулвер
  • 90 г брашно
  • 80 г масло

Начин а приготвяне:

Сложете омекналото на стайна температура масло и захарта в голяма купа. Разбъркайте добре с електрически миксер, докато захарните гранули се разтворят. След това добавете яйцата и продължете да работите с електрическия миксер, за да смесите съставките.

След като сте пресели брашното, бавно го добавете в купата и не спирайте да бъркате тестото през цялото време. Сега е ред на кокоса, който можете да намерите настърган и опакован по пазарите. Трябва също да добавите тази съставка малко по малко.

След като видите, че тестото изглежда като пясък, изключете електрическия миксер и разбъркайте на ръка. Оформете топчета с големината на орех и ги наредете в тава, покрита с хартия за печене.

Когато ги поставяте в тавата, оставете разстояние между тях. Бисквитките ще се надуят при печене и разстоянието им предотвратява слепването. Сложете сладките да се пекат в загрята на 180 градуса фурна.

Още: Лесен десерт от царевично брашно

Оставете ги във фурната за 20 минути или докато повърхността им стане златиста. Когато се изпекат ги извадете от горещата тава и ги оставете да изстинат малко преди сервиране. По желание може да ги поръсите с малко разтопен бял шоколад или пудра захар.

Добър апетит!

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес