Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нанков: Откакто ГЕРБ не е на власт, пътищата не се поддържат

12 май 2024, 10:46 часа
Реклама

"Откакто не сме на власт, няма текущо поддържане на пътищата и резултатите са видими за всички шофьори - дупка до дупка", написа в профила си във Фейсбук бившият министър на регионалното развитие Николай Нанков.

"ГЕРБ не управлява от три години. Нито по наше време са били търговете, които сега служебната министърка Виолета Коритарова размразява. Нито ние сме избирали изпълнителите. Нито ние сме създали юридическата каша с неправомерно спрени обществени поръчки, а "великият" юрист в дебрите на строително-инвестиционния процес и бивш министър на ПП Андрей Цеков", отбелязва още Нанков. Той уточнява, че част от договорите са подписани от бившия шеф на АПИ Ясен Йорданов, назначен от Цеков.

"Договори за 9 области, за над 1,3 милиарда лева. По търговете на "любимия" ни министър - онзи с приказките под Шишковия храст. Иначе ПП много празни приказки изговориха как ще сключват само договори на най-ниска цена. Дори Кирил Петков известно време ставаше и лягаше с тази мантра. Можете ли да познаете колко договора на най-ниска цена е сключила АПИ при Промяната? Аз ще ви кажа - нула! И тази опорка отиде в графата "ала-бала".

В момента пътната агенция се управлява от Йордан Вълчев - кадър на ПП, назначен в "борда" й не от ГЕРБ, не от Коритарова, а от предшественика й Цеков.

Така че за какъв ГЕРБ бълнуват, не е ясно. Целта явно е манипулацийката да си върви. Имам обаче лоша новина за поръчителите на тази "сензация" - хората не са вчерашни, те виждат кой строеше и кой само си търси оправдания и все ГЕРБ му е виновен", твърди Николай Нанков.

ОЩЕ: Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ 

 

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес