Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бойко Борисов: ЦИК взе правилно решение

29 октомври 2023, 12:30 часа

"Гласувах да продължи да се управлява София добре. Надявам се новият кмет да започне да строи от Люлин до "Цар Борис", детската болница, която спряха да строят". Това заяви Бойко Борисов, който упражни правото си на глас.

Реклама

Още: ЦИК: Валидни са бюлетините, зацапани от допирането им една в друга при гласуването

"Мисля, че това което стана в последните дни, не е добре, на нас ни беше най-приятно да гласуваме с машини, само че се получиха укорими неща и бих визуализирал, за да ме разберете. Имате парола на телефона и компютъра, как бихте се почувствали ако някой иска да ви копира паролата. Ето това направиха в последните дни, без да има право след издадена заповед, че не може да се снима, той отива и снима с телефона, това освен да буди недоверие у хората, не съм този, който да ги окачествява като дали е само укоримо или е намеса", добави Борисов. "Смятам, че решението на ЦИК беше правилно, виждате, че става бързо и гласуването с хартия", подчерта Борисов.

Още: Николай Денков: Гласувайте, животът ви зависи от вас

Той допълни, че трябва да се свършат важни неща за страната като например конституционната и съдебната реформа. "Има да се гласува закон за енергетиката, да се гласува бюджет, емоциите са в деня на изборите, скоро ще има кметове, но важната цел за работата на тези кметове е да има държавно управление, за да приеме бюджета на държавата", допълни Борисов. "Особено и в тежката международна обстановка, в която се намираме в момента, още по - важно е да има правителство", каза Борисов в отговор на БГНЕС.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес