Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Близнашки "преглътнал" номинацията си от ДПС за експерт

24 юни 2015, 16:54 часа

"Човек трябва да преглъща неща, дори най-неприятните". С тези думи последният засега служебен премиер на България и професор по конституционно право Георги Близнашки обясни защо е приел номинацията си от ДПС да бъде експерт в Комисията за конституцонните промени в парламента, пише Webcafe.

Реклама

Според Близнашки Делян Пеевски бил неприятен на външен вид и хората затова не го харесвали. Професорът припомни, че е протестирал срещу Пеевски на принципна основа - защото законът за ДАНС бил променен така, че да може медийният магнат да заеме поста.

Припомняме, че в края на 2013 година проф. Близнашки каза буквално следното: "Решението на Конституционния съд е очаквано, но изглежда сякаш е написано от Делян Пеевски. Това решение остави КС в лепкавата кал, в която съдът нагази още при миналото решение. Конституционният съд се направи на разсеян, че Пеевски се закле да стане председател на ДАНС пред цялата нация". С решението си съдът реално създава три-четири нови норми в Конституцията, подчерта преди две години професорът по конституционно право.

 

 

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес