Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Peugeot се връща в „Дакар“ с Льоб и Сайнц?

18 декември 2013, 16:04 часа • 27930 прочитания

Легендите Карлос Сайнц и Себастиан Льоб са получили „повиквателна“ от Peugeot. Испанският AS съобщава, че компанията е предложила на двамата да оглавят заводски отбор, с който „Лъва“ да атакува пета победа в рали „Дакар“ през 2015 г. До тогава французите трябва да са подготвили състезателен автомобил на базата на 208, като спонсор на екипа ще е Red Bull.

По настоящем Карлос Сайнц, който триумфира в „Дакар“ през 2010 г., е свързан с Volkswagen. Той е консултант на концерна в участието му във WRC, а в „Дакар“ участва с SMG бъги.

 

Деветкратният рали шампион Себастиан Льоб ще участва догодина във WTCC с отбора на Citroen. Добре известно е обаче, че Peugeot-Citroen са под една шапка, което кара специалистите да смятат, че по тази линия не би съществувал проблем да видим подобен дрийм тим в действие. Още повече, че „Дакар“ се провежда традиционно през януари, а тогава всякакъв друг моторен спорт е в почивка.

По-рано през годината бе съобщено, че Peugeot е искал да привлече Стефан Петерфанзел, 11-кратен победител в маратона. Французинът обаче подписа 2-годишен договор с X-Raid, който участва в надпреварата с MINI ALL4 Racing. Това значи, че Петерханзел ще е с този отбор поне до 2015 г.

Към този момент официална информация от Peugeot липсва. Но не е далеч от истината да си помислим, че французите имам много поводи да се върнат към корените си. Тази година направиха бруталната машина, с която Льоб счупи рекорда за изкачването на връх „Пайкс“ в Колорадо. Ще напомним, че през 80-те години Peugeot имат четири победи в пуснинния маратон с моделите 205 T16 и 405 T16, когато отборът бе ръководен от Жан Тод.

Снимки: Red Bull Content Pool

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес