Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тодор Михалев е готов да се бори за медал на Игрите в Париж

21 юли 2024, 15:30 часа • 1608 прочитания

"Българските олимпийци в Париж" е спортна поредица на Actualno.com, в която представяме спортистите на България на Олимпийските игри през 2024 г.

Тодор Михалев е единственият български състезател по модерен петобой, който ще представя страната ни на Олимпийските игри в Париж. Най-големият спортен форум в света започва след по-малко от седмица, а родният атлет е готов да се бори за медал.

Първи Олимпийски игри за Тодор Михалев

Михалев ще участва за първи път в кариерата си на Олимпийски игри, след като през 2021-ва не успя да спечели квота за Игрите в Токио. Тогава българинът се представи на добро ниво, но малко не му достигна, за да си гарантира участието в надпреварата.

Тодор Михалев

Михалев е готов да се намеси в битката за медалите

Сега обаче Тодор Михалев е пределно мотивиран да покаже истинските си възможности и дори да се намеси в битката за медалите. По думите му в модерния петобой винаги може да се стигне до изненада в резултатите.

„Реално погледнато всичко може да се случи“

Тодор Михалев Модерен петобой

„Както аз мога да направя изненада, така и всеки друг може да направи. Има два пъти езда, което също е рисково и на късмет. Много зависи какъв кон ти се падне. Реално погледнато всичко може да се случи“.

„Ако направя топ 3 на фехтовка и си мина чисто ездата, защо да не се боря за влизане сред медалистите. Щастлив съм, че ще мога да участвам в Париж. Призово място ще ме зарадва, но и последното също. Това ще бъде едно страхотно изживяване“, заяви преди дни Михалев пред колегите от БНТ.

Тодор Михалев Модерен петобой

Кога ще са състезанията по модерен петобой?

Надпреварата по модерен петобой в Париж ще се състои в двореца Версай и в „Норд Арена“ от 8 до 11 август. Дали Тодор Михалев ще успее да се намеси в битката за олимпийските медали – предстои да разберем.

Автор: Бойко Димитров

ОЩЕ: От тежка травма до трета Олимпиада: Габриела Петрова ще скача за финал в Париж

ВИЖТЕ: Пълна програма на българското участие на Олимпийските игри в Париж.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес