Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рио 2016: Най-великата спортна нация с две излагации (ВИДЕО)

18 август 2016, 21:35 часа
Реклама

Днешният 13-ти ден на Олимпийските игри в Рио се оказа изключително интересен за американския спорт, макар и не само като резултати.

Първо, абсолютно безпрецедентно американската щафета при жените на 4x100 метра беше допусната да направи второ бягане, след като при първото изпусна палката. Решението няма аналог на Олимпиада досега. Гафът стана при предаването между Алисън Филикс и Инглиш Гарднър, но след края на състезанието международната лекоатлетическа асоциация уреди САЩ да бяга отново в опит да се класира. Причината - Алисън Филикс е била бутната точно преди предаването на щафетата и това е провалило нея и съотборничките ѝ. Дали действително е така може да прецени всеки сам на долното видео. При какви условия американките могат да отидат на финал - прочетете в Sportlive.bg.

Малко след тази новина дойде нещо далеч по-скандално. Оказа се, че звездата на американското плуване Райън Лохте е излъгал, когато съобщи преди няколко дни, че бил обран с опрян до главата пистолет. Всъщност Лохте, заедно със свои съотборници, са изпочупили бензиностанция в Бразилия, а охраната на имота дори не е вадила оръжие, за да спре самозабравилите се американци. Подробности научете в Sportlive.bg.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес