Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш съотборник на Шумахер във Ферари е единственият пилот, който има право да го посещава

04 октомври 2024, 18:15 часа • 1630 прочитания

Името на Михаел Шумахер често се среща в заглавията през последните дни. Това се дължи на факта, че германският пилот е направил първата си публична изява след ужасяващия инцидент, който претърпя през 2013 година. Според информацията Шумахер се е появил на сватбата на своята дъщеря - Джина, но само няколко членове от семейството са го видели. Списъкът с гостите също бил подбран внимателно, а техните телефони били конфискувани. Сега медиите на Острова разкриха, че само един пилот от Формула 1 има право да посещава германеца. 

Единственият пилот, който е виждал Шумахер след ужасяващия инцидент

55-годишният Шумахер напълно отсъства от обществеността след инцидента му със ски по време на семейно пътуване във Френските Алпи през декември 2013 година. Тогава той получи животопроменяща мозъчна травма и трябваше да се подложи на два кръга животоспасяващи мозъчни операции. Семейство Шумахер държи вътрешния си кръг затворен след инцидента, но "GP Blog" съобщи, че бившият пилот на Ферари Фелипе Маса е единственият пилот, който може да посещава бившия си съотборник, когато пожелае.  

Михаел Шумахер и Фелипе Маса

Лука Бадоер също се споменава като "редовен посетител". Италианецът е бил тестови пилот в Скудерията, когато Шумахер се е състезавал за отбора, и двамата са останали приятели и след напускането на тима. Бившият шеф на Ферари Жан Тод, който също може да посещава свободно.

Шумахер остава под строгия надзор на съпругата си Корина и само строго контролиран кръг може да разговаря с легендарния пилот. Корина е говорила и преди, че иска да гарантира, че Михаел ще запази личния си живот и че събитията му няма да се разиграват публично. Семейството е прекъснало контакт с някои близки хора от обкръжението им, след като открито са обсъждали състоянието на германския пилот.

Преди дни също стана ясно, че прокуратурата в Германия обвини трима в изнудване на фамилия Шумахер.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес