Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Алкарас и Синер играят по-добре от Федерер, Надал и Джокович"

04 октомври 2024, 18:42 часа • 1006 прочитания

В понеделник Карлос Алкарас и Яник Синер изиграха още един запомнящ се двубой, в който испанецът се наложи във вълнуващия финал на турнира в Пекин с 2:1 (6:7(6), 6:4, 7:6(3). Бившият №1 и експерт на "Евроспорт" Матс Виландер вече определи мача на младите звезди като едно от най-добрите спортни събития в историята. Той добави, че дори великите Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович никога не са играли по-добър тенис от младежите.

Алкарас и Синер слагат началото на нова ера в тениса

Това е забележителното мнение на седемкратния шампион Матс Виландер, който заяви, че мачовете между "младите пушки" заслужават да бъдат считани за едни от най-добрите спортни събития в историята. "Зрелището на Алкарас и Синер носи не само напрежение, но и много забавление. Това, което виждате при тях, е, че мачът може да тръгне във всяка посока. Всеки от тях може да спечели. Никой от тях не се плаши от другия", смята той.

ОЩЕ: Карлос Алкарас обърна и детронира Яник Синер в Пекин (ВИДЕО) 

Карлос Алкарас и Яник Синер

Младите звезди играят по-добре от легендите

Съперничеството между двамата бележи вълнуваща нова ера в спорта, който толкова дълго време беше доминиран от "Голямата тройка" - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович. Докато това знаменито трио събра безпрецедентен брой големи титли в мъжкия тенис - съответно 20, 22 и 24, Синер и Алкарас обещават да предложат друга епична ера на съревнование. Експлозивният 21-годишен Алкарас вече има 4 титли от Големия шлем, а 23-годишният лидер в ранглистата Синер спечели първите си два турнира от Шлема тази година в Австралия и Ню Йорк.

"Надявам се, че Роджър, Новак и Рафа да не слушат, но по отношение на нивото, когато Синер и Алкарас са в най-добрата си форма, няма начин някой някога да е играл по-добър тенис", заяви категорично Виландер.

В продължение на десетилетия феновете на тениса бяха свикнали на доминацията на Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович, които обираха титлите от Големия шлем. "Голямата тройка" зададе стандарт, като години наред рядко някой успяваше да ги победи, за дад триумфира на голямата сцена. Феновете се питаха кога ли това ще приключи, след като тримата завоюваха общо 66 "мейджър" титли от 88 издания в периода между Уимбълдън 2003 и US Open 2023. И ето, че тази година никой от тях тримата не записа името си сред шампионите на най-важните турнири, а младото поколение доказа, че е готово да поеме щафетата

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес