Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Би ли станала отново служебен премиер? Ренета Инджова - за вота, Борисов и "Има такъв народ"

05 април 2021, 13:00 часа
Реклама

Когато дойде времето, ще кажа какво трябва да кажа. Сега на ход са тези, които трябва да изчистят цялата тази каша, до която ни доведоха. "Има такъв народ" - доказахме го на света още лятото.

Това заяви в предаването "Студио Actualno" министър-председателят на Република България в 84-то служебно правителство, Ренета Инджова, отговаряйки на въпрос дали би приела евентуална покана да бъде премиер в служебен кабинет днес. 

Правителството не искаше никой да отиде до урните. Удивително е онова, което българите в чужбина направиха за своите сънародници. Те показаха, че в действителност са свободни хора, които искат техните роднини да престанат да живеят в мафиотска държава, коментира парламентарния вот у нас и извън граница Ренета Инджова. "Има такъв народ" - доказахме го на света още лятото. Институтът "Оставка" на едно правителство, колкото и да сме примитивна страна, трябваше да го изпълним", отбеляза Инджова.

"Дискредитацията на властта е толкова голяма и протестът извърши тази работа. Когато нямате медии, когато нямате органи, които да поддържат връзката между власт и народ, протестът беше този, който, макар и заглушаван, имаше достатъчно рупори, за да каже на хората кой кой е. И в изборните резултати на тези пет партии, които така или иначе имат отношение към отричането на сегашната власт, посланията са явни и хората ги разбраха", заяви още Инджова.

"Седейки пред един дувар, пред джипка - това е една гротескна сцена, която събира в едно целия му образ от последно време и начина, по който манипулира, шантажира, лъже". Така Инджова коментира изявлението на премиера Бойко Борисов от снощи, в което той призова останалите формации за мир и експертен кабинет.

Целия разговор с Ренета Инджова гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес