Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трусовете в ДПС като залог за кабинет на ГЕРБ: Анализ на Марчела Абрашева (ВИДЕО)

03 юли 2024, 11:00 часа
Реклама

Важният въпрос днес е дали ще има обновено ДПС, или ново ДПС, или ще се случат други събития в тази партия. Това заяви в предаването "Студио Actualno" социологът Марчела Абрашева, коментирайки шансовете за редовен кабинет с първия мандат на ГЕРБ-СДС.

По думите ѝ се правят опити случващото се в ДПС да се разказва като лични проблеми в партията. "Струва ми се обаче, че такъв остър конфликт и открито да се говори за неспазване на уставните документи на партията и за разцепление в ДПС, до момента такова нещо не е имало", заяви Абрашева.

Тя посочи, че партия "Величие" пък е успяла да се разцепи със скоростта на светлината. "Войните на светлината се разцепиха със скоростта на светлината. Към тази сутрин аз поне се обърках и не знам кои са добрите и лошите в тази партия. Ако нашите зрители имат вкус към криминалета, биха разпознали пълните диалози в тази партия", каза социологът.

Според Абрашева това, че президентът Румен Радев е пожелал да присъства на днешното гласуване за кабинет с първия мандат около 13:00 ч., означава, че той иска да бъде фактор и символ на стабилност. "Отново според мен обаче това, което се случва с ДПС тази сутрин, е основното събитие, основният въпрос, защото той ще ни даде знак дали този модел на управление, в който г-н Пеевски еднолично се разпорежда с партията ДПС, ще мине или няма да мине", заяви още Марчела Абрашева.

Целия разговор гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес