Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рафи Бохосян: Човек трябва да прави музика, когато има да каже нещо (ВИДЕО)

03 юли 2024, 15:40 часа
Реклама

Концерт-спектакълът Live on Broadway тръгва на турне в страната след два напълно разпродадени концерта в Русе. Публиката ще има възможността да се наслади на неподражаемия талант на Рафи Бохосян, чиито са идеята и сценарият на концерта, съчетаващ блясъка на мюзикъла с изтънчената красота на оркестровата музика. 

На сцената до Рафи ще бъдат оркестърът и хорът на Държавната опера-Русе, под диригентството на магнетичната маестра Вилиана Вълчева, както и солистите Даниела Караиванова и Борис Луков, които са готови да ви очароват с гласовете си. 

Зрителите ще чуят песни от великите бродуейски заглавия като "Цар лъв", "Коса", "Ах, този джаз", "Фантомът на операта", "Уестсайдска история", "Мамма миа" и много други. 

Източник: PR

Зрителите ще могат да се насладят на вълшебството на мюзикъла в следните градове: 

16 юли – Пловдив, Летен театър ;

24 юли – Созопол, Амфитеатър „Аполония“ ;

11 септември – Велико Търново, Летен театър ;

25 септември – Сливен, Зала „Сливен“ ;

26 септември – Ямбол, Зрителна зала ;

9 октомври – Стара Загора, Държавна опера ;

16 октомври – Габрово, Зала „Възраждане“ ;

17 октомври – Казанлък, Дом на културата „Арсенал“ ;

6 ноември – Бургас, Опера „Бургас“ ;

9 ноември - Русе, Доходно здание ;

18 ноември – София, Зала 1 на НДК

В предаването "Студио Actualno" Рафи Бохосян разказа как е дошло вдъхновението за създаването на този концерт-спектакъл и какво можем да очакваме. 

"Това не е просто концерт, в който излизам и пея песните. Това е един разказ, едно преживяване, едно пътешествие в света на мюзикъла. Тъй като разказваме как се е зародил мюзикълът, от къде е минал. Минаваме през различни мюзикъли още от зората на мюзикъла. Имаме едно много интересно преживяване, в което хората чуват и познати мелодии, но и се запознават с такива, които не са чак толкова популярни", разказа Рафи. 

Изпълнителят сподели, че създаването на мюзикъл е изключително скъпа задача, но въпреки това на българската сцена има достатъчно заглавия, на които публиката да може да се наслади. 

Повече за спектакъла и какво очакваме от Рафи Бохосян в бъдеще - вижте в интервюто. 

Александра Йошева
Александра Йошева Отговорен редактор
Новините днес