Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Размерът има значение: Има връзка между дължината на пениса и големината на носа

13 ноември 2021, 06:50 часа • 39512 прочитания

Дължината на пениса и нейната корелация с всичко – от ръста до размера на обувките – е изследвана неведнъж, а резултатите са нееднозначни. Японски уролози са дали своя принос в тази научна кошница: според тях съществува взаимовръзка между дължината на пениса и големината на носа. Норвежки сексолог нарича тяхното изследване „интересно“.

Популярният в TikTok пластичен хирург Антъни Юн твърди в едно от своите видеа, че стар мит за дължината на половия член е истина, пише Men's Health. Според Юн съществува значителна корелация между размера на мъжкия нос и размера на половия член. Той се позовава на изследване, проведено от седем японски уролози от Медицинския университет на Киото, публикувано в известните издания Basic and Clinical Andrology и National Library of Medicine.

С три сантиметра по-къс

Макар изследователите да съобщават, че са получили ясни резултати, струва си да отбележим, че научната работа е основана на параметрите на сравнително малък брой мъже и всички те живеят в Япония. Уролозите измерили дължината на половия член на 126 мъже на възраст от 30 до 50 години, след това сравнили дължината на пениса с размера на носа, ръста и теглото.

Какво е микропенис и как влияе на секса?

След това учените направили извод, че при мъжете с голям нос средната дължина на пениса е 13,5 сантиметра, а при мъжете с по-къс нос средната дължина е 10,4 сантиметра. Те също стигнали до извода, че дължината на половия член няма нищо общо с възрастта, ръста или теглото.

„Интересно“

През 2016 изследователи са стигнали до извод в BJU International, че по-често големи пениси имат високите мъже, отколкото ниските.

Норвежкият доктор, психиатър и сексолог Хокон Орс (Haakon Aars) споделя пред Dagbladet, че по-рано никога не е чувал за връзка между дължината на носа и тази на пениса. Той нарича новото откритие „интересно“, пише InoSmi.ru.

„За цялата си кариера не съм чувал за изследвания, в които да се прави извод, че размерът на мъжкия полов член е свързан по някакъв начин с носа - казва той. - Съществуват много митове за това, че всичко – от дължината на пръстите до размера на краката – е свързано по някакъв начин с дължината на пениса, но този нов извод за мен е нещо ново“, казва Аарс.

До дължината на пръстите и размера на обувките

През 2002 година изследователи от Лондонския университетски колеж внимателно изучили мит, който гласи, че „колкото по-големи са обувките, толкова по-голям е пенисът“. Те измерили дължината на пениса и на стъпалата на повече от 100 мъже и стигнали до извода, че тук няма никаква връзка.

Фталатите смаляват пенисите на мъжете

Всичко било измерено от двама уролози и документирано с точност до 0,5 сантиметра заедно с възрастта и размера на обувките, гласи отчетът от изследването, публикуван в Националната медицинска библиотека. Изследванията са установили, че средно половият член бил 13 сантиметра дълъг в отпуснато и леко опънато състояние, а обувките на изследваните мъже средно били номер 43.

„Мнозина смятат, че размерът на мъжкия полов член може да се изчисли, като се оценят други части на тялото му и особено размерът на обувките. Но идеята, че размерът на половия член може да се предскаже по размера на неговите обувки, е разпространена заблуда“, отбелязват изследователите.

Някъде по средата

По информация на интернет изданието Lommelegen съществуват множество различни изследвания, посветени на размера на половия член, но най-голямото от тях е проведено през 2015 година отново от Лондонския кралски колеж. В него взели участие повече от 15 000 мъже.

Резултатите показали, че средните параметри на половия член по цялата планета са следните:

• Еректирал пенис: 13,1 сантиметра;

• Пенис в отпуснато състояние: 9,2 сантиметра;

• Обиколка: 11,6 сантиметра.

 Не е от толкова голямо значение?

Голям или малък, дълъг или къс – според психолога и професор от Бергенския университет Фроде Туен (Frode Thuen) - има не толкова голямо значение. Той е на мнение, че мъжете по принцип са склонни да надценяват важността на размера на половия член.

„Между другото, по-голямо значение на размера придават по-скоро мъжете, отколкото жените. За мъжете размерът на члена е гореща тема, те надценяват неговата важност и дори се съревновават помежду си в това“, казва той.

По думите му много по-важно е как пенисът се използва.

От два пениса щипалките използват само един

„Оставам с впечатление, че размерът на половия член на практика има доста ограничено значение, тук по-скоро става дума за това, как именно се използва. По време на половия акт това е също толкова важно, колкото физическото и емоционалното присъствие в настоящия момент.“

 

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес