Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Наздравици без вреда за фигурата по празниците. Възможно е!

08 декември 2021, 07:15 часа • 5595 прочитания

Диетоложката Дженифър Брунинг е посочила начин да отпразнуваме Нова година и да прекараме зимните празници, без да навредим на фигурата. Думите ѝ са цитирани от Eat This, Not That!.

Според Брунинг основната причина за напълняването по време на новогодишните празници се крие в голямото количество консумиран алкохол. Първо, отбелязва диетологът, алкохолът увеличава глада и човек може да започне набляга на храната и да преяжда. Второ, сладките и високоалкохолните напитки са с високо съдържание на калории.

За желаещите да запазят фигурата си диетологът препоръча да намалят количеството алкохолни напитки до една-две на ден през празничния сезон. Тя отбеляза, че е по-добре да се ограничите до една чаша бира, една чаша вино или една чаша спиртни напитки дневно.

Извара за прочистване на тялото и отслабване

Диетоложката Олга Корабльова от своя страна нарече изварата идеален продукт за прочистване на организма и да отслабване. Изварата е богата на аминокиселината триптофан, която помага за нормализиране на съня и за облекчаване на депресията. Тя също съдържа калций и фосфор, подобрява състоянието на костите, черния дроб и мускулите, съобщава РИА Новости.

„Включвайки я в менюто, ще се избавите от проблеми със зъбите; костите ви ще станат по-здрави, а ноктите и косите ще изглеждат по-добре“, отбелязва д-р Корабльова.

Според диетолога средно 100 грама извара с масленост 9% съдържа 169 калории и 16% белтъчини, в резултат на което продуктът бързо засища.

„По такъв начин едва ли ще преядете. И по-скоро с извара в менюто ще изяждате дори по-малко храна от обикновено“, добавя Корабльова.

Лекарят добавя, че при тези, които ядат мазни храни, чернодробните клетки постепенно се превръщат в мастна тъкан. „Заболяването се нарича мастен черен дроб. В същото време изварата съдържа аминокиселината метионин, която като цяло има положителен ефект върху метаболизма на мазнините и освен това намалява лошия холестерол в кръвта“, заключава специалистът.

 

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес