Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жените масово злоупотребяват с лекарство за диабет, за да отслабнат, известен модел се удвои след него (СНИМКИ)

24 август 2024, 09:21 часа

В скорошно гостуване в подкаста „Не съм кльощав, но не съм и дебел“, plus size моделът Реми Бадер разкри на водещата Аманда Хирш страничните ефекти на това популярно лекарство за отслабване.

Вижте още: Не ги комбинирайте: Тези храни могат да намалят действието на лекарството ви

След спиране на употребата на препарата изписван при хора с инсулинова резистентност и диабет, Бадер успява да удвои килограмите си.

Моделката изтъкна, че я дразни, защото лекарството е станало популярно, а са ѝ го изписали заради реални здравословни проблеми.

Когато била диагностицирана с диабет в ранен стадий, инсулинова резистентност и наддаване на теглото, лекарят ѝ предписва "Оземпик"

Бадер казва, че това е лош избор, защото състоянието ѝ се влошава. Тя наистина отслабна, но след като го спира, удвоява теглото си.

"Казаха, че имам нужда от това. Имах смесени чувства", споделя Бадер.

Посетих лекаря и той каза, че причината за това е 100 процента, защото съм  използвала "Оземпик“. Не исках да съм на лекарства дългосрочно. И го направих, гладът ми стана много по-силен."

Тя подчертава, че само хора с реални проблеми трябва да пият това лекарство.

Лекарството "Оземпик" се приема по лекарско предписание. То е одобрено от Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) и се прилага чрез инжектиране в бедрото, корема или ръката.

Обикновено се използва за понижаване на кръвната захар при хора с диабет тип 2. Семаглутид стимулира производството на инсулин и също така е насочен към части от мозъка, които регулират апетита, според FDA.

"Оземпик" наскоро се превърна в „модерно лекарство“ благодарение на социалните медии, след като потребителите на TikTok спекулираха, че редица знаменитости приемат тези лекарства за отслабване, въпреки че нямат диабет или клинично затлъстяване.

Вижте още: 5 неподозирани симптома, че може да имате диабет

Заради масовото увлечение по тази "тенденция" в Америка имаше недостиг на препарата, поради което много хора с реални проблеми не можеха да приемат терапията си.

 

 

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес