Защо ви боли опашната кост, когато седнете?

631
Защо ви боли опашната кост, когато седнете?
Снимка: Thinkstock

Болката в опашната кост или в долната част на гръбначния стълб често не кара хората да се притесняват. Най-лошото е, че хората могат да живеят с болки в гърба в продължение на години, докато положението се влоши. Затова е важно да се обърне внимание на този проблем навреме и да се посети лекар.

Най-често болките в гърба се появяват вследствие на предишна травма. След наранявания вследствие на силен удар или падане може да се образува пукнатина на опашната кост.

Съществува и втора причина, поради която опашната кост боли при седене. Тя може да е свързана със синдрома на перианалната болка. Той се появява поради чревни проблеми, заболявания на яйчниците, матката и тръбите.

Ако имате болки в опашната кост – това е симптом за следния проблем

Други причини също включват:

1. Заболявания на тазовите органи.

2. Бременност. Бебето се развива и расте, което от своя страна увеличава натоварването върху гръбначния стълб.

3. Мускулен спазъм. Някои хора имат проблеми с нервните окончания в таза.

4. Изместване на гръбначните дискове. В този случай те могат да притиснат отделни нервни окончания, което причинява болезнени спазми при определено положение на тялото.

Обикновено болка в областта на опашната кост се среща при хора, които водят заседнал начин на живот. За профилактика на заболяванията на гръбначния стълб може да бъде достатъчна обикновена сутрешна гимнастика.

Когато отидете на лекар, обикновено му задавате следния въпрос: "Когато седя дълго време, ме боли опашната кост, какво да правя?". Но тук трябва да разберете, че отговорът е скрит във въпроса. При заседнал начин на живот при всички случаи рано или късно ще започнете да изпитвате болки в областта на таза. Съветваме ви от време на време да правите физически упражнения. Ако това не помогне, ще продължите да изпитвате болка. Преминете към по-активен начин на живот и се обърнете към Вашия лекар за консултация.

Защо ви боли опашната кост, когато седите?

Как да се отървете от болката в опашната кост?

За да лекувате ефективно болката в опашната кост, трябва да установите причината за дискомфорта. Ако проблемът е свързан с вашето заседнало поведение, тогава си струва да работите в тази посока.

Не бива да се забравя обаче, че консултацията с лекар е от съществено значение при всички случаи. Болката в долната част на гръбначния стълб може да показва патологии, които могат да доведат и до необратими последици. Въпросът "Защо ме боли опашната кост, когато седя?" вече показва, че нещо не е наред с тялото, така че не можете да оставите проблема да отшуми от само себе си.

Навременното лечение и превенцията ще ви позволят никога повече да не усещате болки в гърба. Бъдете внимателни към тялото си, обичайте себе си!

Контузията обикновено е придружена от локална болка, подуване и синини. Ако не се почувствате по-зле в рамките на половин час след нараняването, достатъчно е да приложите студ за 15 минути, за да облекчите отока, и да обработите ожулването с антисептик. След 2-3 дни можете да използвате суха топлина (например вълнен шал - топлината подобрява кръвообращението, ускорява заздравяването и резорбцията на синините) и нестероидни противовъзпалителни кремове, гелове или мехлеми.

Счупването е съпроводено с постоянна и нарастваща болка, нарушена функция на увредената област (невъзможно е да се подпирате на крака или да движите ръката). През първите 24 часа се появяват оток и тежки синини. При първите съмнения за счупване е необходимо да се осигури покой на увреденото място, да се приложи студ, да се обездвижи мястото и незабавно да се извика линейка.

Опитът да стигнете до болницата самостоятелно крие риск от разместване на костите, допълнителна травма и дори увреждане на меките тъкани. Важно е да запомните: в травматологията съществува законът за "златния час", когато е важно да се окаже медицинска помощ през първия час след травмата, за да се избегнат усложнения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

5 храни, които трябва да ядете след 50 години

Този летен зеленчук е най-добър за кожата и червата

Как пъпешът влияе на холестерола?

Най-добрият зеленчук за дълголетие - яжте го 3 пъти седмично

Кайсии - за какво са полезни

Победи кръвното ОТ РАЗ и му кажи довиждане - полезни ТРИКОВЕ без никакви хапчета

Спаси се сам: Как магнитните бури могат да бъдат най-лесното сражение

Примерен хранителен режим при камъни в бъбреците: какво можете и какво не можете да ядете

Лек или дълбок сън: Колко сън от всеки вид ни е необходим, за да сме здрави?

9 огромни ползи за здравето от консумацията на овесени ядки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

5 храни, които трябва да ядете след 50 години
5 храни, които трябва да ядете след 50 години

След навършването на 50 години е важно да включите определени храни в диетата си. Те са от полза за всички: деца, младежи и зрели хора. Но след като...