Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това са храните, които намаляват риска от инфаркт. Яжте ги!

17 август 2021, 09:43 часа

Съществуват не малко храни, които способстват за намаляването на сърдечно – съдовия риск. Колкото по-често ги похапвате, толкова по-пълноценно се грижите за здравето си. Те са богати на антиоксиданти, минерали и витамини.

За съжаление не всеки осъзнава, че голяма част от здравословните проблеми, които ни настигат, са в резултат на лошите хранителни навици и липсата на именно тези храни в ежедневното меню.

Експертите са категорични, че консумацията на ядки, мазна риба, зехтин, моркови, домати, зеленолистни зеленчуци ще намалят драстично риска от инфаркт.

Кои храни не бива да ядем, ако искаме да намалим риска от инфаркт?

По магазините и ресторантите за бързо хранене се предлагат какви ли не храни, способни да навредят не само на фигурата ни, но и на общото ни здраве. Консумацията на силно преработени храни, както и червено месо, са в състояние да допринесат за хронично възпаление в тялото. Това, на свой ред, увеличава риска от заболявания като инфаркт и инсулт.

Не е препоръчително също да се консумират сладки преработени храни, защото те способстват повишаване риска от мозъчно – съдова злополука и риск от сърдечни заболявания.

Енергийните и диетичните напитки също не са полезни за човешкия организъм. Колкото по-рано се откажете от тях, толкова по-добре ще се чувствате.

Ще направим кратък списък с храните, които не бива да ядете и тези, които е препоръчително да консумирате, ако искате да сте здрави.

Напитката, която пази от инфаркт и инсулт (ВИДЕО)

За да се предпазите от едни от най-страшните заболявания, опитайте да консумирате колкото се може повече плодове, ядки, мазна риба. Тези храни успяват да поддържат здравословен възпалителен отговор.

Не е добра идея да се изкушавате от бисквити, сладкиши, зърнени храни, сладоледи, пици и всякакви други тестени изделия, преработени меса, газирани напитки и напитки с вкус на плодове, които са претъпкани със захари.

Грижете се за себе си и не позволявайте на здравословните проблеми да ви настигат!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес