Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това е най-доброто сирене за отслабване

19 юни 2023, 13:43 часа
Реклама

Ако искате да отслабнете бързо, тогава трябва да включите в диетата си един от най-здравословните сортове сирене в света.

Най-полезното сирене за бързо отслабване

Сиренето фета е известно с това, че се използва при приготвянето на гръцка салата и други закуски. Фета със съдържание на мазнини от 24% има средно калорично съдържание и е почти лишена от въглехидрати, така че може безопасно да се консумира при отслабване.

Лекар: Сиренето обостря тези заболявания

Между другото, фета е често срещан компонент на средиземноморската диета, която се свързва с намален риск от сърдечни заболявания, диабет и други здравословни проблеми.

Сиренето осигурява на тялото високо питателен протеин, който е напълно усвоим. За запълване на дневната нужда от протеини се препоръчва да ядете 200 гр сирене на ден. Интересното е, че по съдържание на протеин сиренето фета превъзхожда месото.

Според научни експерименти при редовна консумация на 5 порции млечни продукти (140 g) на ден, процесът на загуба на мастни натрупвания в коремната кухина се ускорява, според изданието The Health Site.

Лекар: Това е най-опасното сирене за сърцето

Toзи вид сирене е незаменим продукт за отслабване. Съставът на сиренето включва калций и конюгирана линолова киселина, която подобрява усвояването на калция от организма и стимулира разграждането на мазнините.

Но съдържанието на мазнини в някои видове сирене достига 50%, следователно, когато избирате сирене за консумация по време на диета, трябва да обърнете голямо внимание на състава и съдържанието на мазнини в този продукт. То не трябва да надвишава 24 гр. 

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес