Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Състоянието на очите може да подскаже дали страдате от неприятно заболяване

19 март 2021, 07:35 часа

Проблемите с очите могат да показват появата на артрит, пише в. Express, позовавайки се на данни и проучвания на американски лекари, предаде БГНЕС.

Според експертите, възпалителните процеси засягат колагена - основния компонент на съединителната тъкан. Склерата и роговицата от своя страна са съставени от колаген, така че ревматоидният артрит може да се прояви, по-специално чрез сух кератит, известен също като "синдром на сухото око". Признаци на това състояние са усещането за чужд обект в окото, сухота и замъглено зрение.

Известно е, че изтръпването на ръцете или краката е предвестник на ревматоиден артрит. Също така това състояние може да бъде свързано със заболявания на гръбначния стълб: тумори, остеохондроза, междупрешленни хернии или стесняване на гръбначния канал.

Ревматоидният артрит е системно възпалително заболяване на съединителната тъкан с преобладаваща лезия на малките стави. Сухотата на очите, често е наричан "безвреден симптом", който говори за сериозно заболяване.

За първи път състоянието може да се появи след тежко физическо натоварване, емоционален шок, умора, по време на хормонални промени, излагане на неблагоприятни външни фактори или инфекция.

Още: Да се преборим с артрита - приложете тези домашни методи още днес

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес