Смес от 3 съставки чисти холестерола и сваля кръвното

3672
Смес от 3 съставки чисти холестерола и сваля кръвното
Снимка: iStock

Една смес може да възстанови и поддържа здравето на сърдечно-съдовата система - тя сваля кръвното и холестерола. Състои се от три налични съставки – мед, чесън и лимон. Всички тези продукти поотделно имат много полезни качества, а сместа от тях е чудодейна.

Руският фитотерапевт Нина Соколова разказа как се приготвя и се приема тази смес. Взети заедно, горните продукти се допълват взаимно. Те нямат токсично действие върху организма, но в същото време го лекуват.

Сместа, която сваля кръвното и холестерола 

Смес от лимон, мед и чесън може да регулира кръвното налягане и да понижи нивата на триглицеридите с 11-19%. Благодарение на наличието на алицин в чесъна, гладката мускулатура на кръвоносните съдове се отпуска. Това помага за понижаване на кръвното налягане. С помощта на витамин С в лимона можете да укрепите сърдечно-съдовата система. Растителни съединения като диосмин и хесперидин намаляват нивото на "лошия" холестерол.

Този летен плод сваля холестерола

Смес от тези три продукта бори тахикардията, прочиства кръвта и кръвоносните съдове. Помага и при лечение на разширени вени и поддържане на общия имунитет.

За да приготвите състава, ще ви трябва 1 лимон, 1 средна глава чесън и 100 гр мед. Отстранете семките и кората от лимона. Кората също може да се използва в състава, но тя дава горчив вкус. Обелете и чесъна. Смелете двете съставки в блендер и разбъркайте.

Прехвърлете получената смес в отделен съд. Добавете меда към нея и разбъркайте. Оставете сместа да престои. Можете да покриете контейнера със състава със салфетка или марля. След един ден сместа може да се затвори плътно и да се съхранява в хладилник.

Трябва да приемате една лъжица сутрин на празен стомах и вечер 2-3 часа преди лягане. Разредете сместа в чаша топла вода и изпийте разтвора. Превантивният курс на лечение продължава 2 месеца и може да се повтаря два пъти годишно, съветва експертът.

"Чесънът нормализира нивата на холестерола, като по този начин намалява риска от сърдечно-съдови заболявания

Чесънът може да понижи общия холестерол и холестерола LDL (липопротеини с ниска плътност). Смята се, че при хора с повишени нива на холестерол в кръвта добавянето на чесън към диетата намалява общия холестерол и/или LDL холестерола с приблизително 10-15%", казва специалистът.

Смята се, че чесънът не намалява нивата на триглицеридите, друг известен рисков фактор за сърдечни заболявания. В крайна сметка: Хипотезата е, че яденето на чесън намалява концентрациите както на общия холестерол, така и на LDL холестерола, особено при хора с високи нива на холестерол. Концентрациите на HDL холестерола и триглицеридите не се повлияват.Чесънът съдържа антиоксиданти, които могат да помогнат за предотвратяване на Алцхаймер и деменция. Окислителните увреждания, причинени от свободните радикали, допринасят за процеса на стареене, казва още специалистът.

Чесънът съдържа антиоксиданти, които укрепват защитните механизми на организма срещу оксидативно увреждане. 

Кои храни помагат за справянето с високия холестерол?

Важно: Тази статия е само за информативни цели. Предоставената в нея информация не замества балансираното хранене и консултацията със специалист! Не се самолекувайте!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

5 храни, които трябва да ядете след 50 години

Този летен зеленчук е най-добър за кожата и червата

Как пъпешът влияе на холестерола?

Най-добрият зеленчук за дълголетие - яжте го 3 пъти седмично

Кайсии - за какво са полезни

Победи кръвното ОТ РАЗ и му кажи довиждане - полезни ТРИКОВЕ без никакви хапчета

Спаси се сам: Как магнитните бури могат да бъдат най-лесното сражение

Примерен хранителен режим при камъни в бъбреците: какво можете и какво не можете да ядете

Лек или дълбок сън: Колко сън от всеки вид ни е необходим, за да сме здрави?

9 огромни ползи за здравето от консумацията на овесени ядки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

5 храни, които трябва да ядете след 50 години
5 храни, които трябва да ядете след 50 години

След навършването на 50 години е важно да включите определени храни в диетата си. Те са от полза за всички: деца, младежи и зрели хора. Но след като...