Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Преди хранене: Само 1 лъжица от това забързва метаболизма, сваля захарта и холестерола

07 октомври 2024, 16:50 часа

Високите нива на холестерол водят до натрупване на плака в кръвоносните съдове, което може да причини сърдечни заболявания, инсулт и други здравословни проблеми. Високата кръвна захар също може да причини сериозни здравословни проблеми, ако не се лекува, съобщава изданието Тhe Health Site.

Според френския биохимик Джеси Иншаспи, която е автор на бестселърите „Глюкозната революция“ и „Методът на глюкозната богиня“, оцетът е отличен избор за тези, които искат да намалят кръвната захар, холестерола и да напълнеят.

Oцет преди хранене - какви са ползите 

„Оцетът съдържа оцетна киселина, която взаимодейства с вашите храносмилателни ензими, за да намали повишаването на глюкозата по време на хранене с до 30 процента“, казва биохимикът.

Тази храна рязко повишава кръвна захар

Тя препоръчва разтварянето на една супена лъжица кухненски оцет (ябълков или бял) в чаша вода и консумацията му около 10 минути преди най-голямото си хранене за деня. Това може да намали повишаването на глюкозата от храната с до 30 процента. Експртът също така посочва, че ще имате по-малко апетит благодарение на този метод.

Как оцетът помага при преяждане?

Д-р Джеси наблюдава ефекта от съветите си в едномесечно проучване, включващо 2700 души от 110 страни на възраст от 20 до 70 години. Експериментът включва яденето на едно от нейните здравословни ястия всяка седмица в продължение на месец. Режимът на участниците включва: консумация на солена закуска в продължение на четири седмици, консумация на супена лъжица оцет веднъж на ден в продължение на три седмици, зеленчукови предястия в продължение на две седмици и разходка след хранене през последната седмица. 90 процента от хората, които са участвали в експеримента, забелязват намаляване на апетита за храна и повишаване на енергията. Те също така споделят за положителни ефекти върху съня, хормоните, кожата, настроението и контрола на диабета.

Оцетната киселина ефективно почиства тялото от токсини. Той също така помага за възстановяване на киселинно-алкалния баланс, което има положителен ефект върху общото състояние и подобрява благосъстоянието. Ето защо е препоръчително да използвате ябълков оцет, докато спазвате диети, насочени към прочистване на организма.

Ябълковият оцет има много полезни свойства, които се използват в грижата за кожата на лицето. Можете да приготвите тоник за лице, като добавите ябълков оцет не към вода, а към зелен чай. Зеленият чай идеално тонизира кожата и я успокоява. При проблемна кожа се препоръчва добавянето на мед. Това средство може да се използва като маска, която след 20 минутти трябва да се отмие с топла вода.

Лекар: Ако имате висок холестерол, проверете щитовидната жлеза

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес