Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пийте тази напитка на празен стомах: Чисти червата от токсини и топи излишните киограми

23 септември 2024, 06:00 часа

Естествен начин за най-лесно премахване на бактериите и токсините от тялото ви е да консумирате тази смес всяка сутрин

„Прочистването“ на дебелото черво е добър начин за регулиране на храносмилането и прочистване на тялото от токсини.

Водата е добър начин за регулиране на храносмилането и осигуряване на добро функциониране на цялото тяло. Просто трябва да изпиете шест до осем чаши хладка вода през деня. Експертите съветват и консумацията на пресни плодове и зеленчуци с високо съдържание на вода.

Вижте още: Кардиохирург: Ако консумирате тези 4 неща, вече сте подписали смъртната си присъда

Възможно е и изплакване на дебелото черво със солена вода. Съветът е да смесите една чаена лъжици морска сол с хладка вода и да изпиете тази напитка на празен стомах. Водата и морската сол ще стимулират движенията на дебелото черво за минути.

Освен това растителните фибри са мощна помощ за храносмилането, те са основни хранителни вещества и ги има в изобилие в плодовете, зеленчуците, пълнозърнестите култури, ядките, семената. Те могат да регулират запека, но и свръхактивните черва.

Разтворът, който най-добре почиства червата обаче е смес от пресен лимонов сок, една чаена лъжичка мед и щипка сол, които се смесват с топла вода и се пият сутрин на гладно. Тази напитка е добър начин за събуждане на тялото и насърчаване на добрата функция на дебелото черво.

Препоръчват се и плодови и зеленчукови сокове. Соковете от ябълка, лимон и алое са ефикасно средство за прочистване на дебелото черво. Освен това по този начин ще осигурим на тялото всички хранителни вещества и витамини, които могат да укрепят имунната система.

Вижте още: 8 неща, които трябва да знаете за кестените преди да ги консумирате

Освен това билковите чайове са традиционно лекарство за червата. Слабителни билки като алое вера и корен от бяла ружа са мощни средства против запек.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес