Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ню Йорк използва ударно Витамин C срещу COVID-19

25 март 2020, 13:11 часа
Реклама

Лекарите в щата Ню Йорк дават на критично болни пациенти, заразени с коронавирус, високи дози витамин С, тактика, за която се твърди, че е дала обещаващи резултати в Китай и е подпомогнала лечението на тежко болните, пише "The Daily Mail".

Д-р Андрю Уебър, пулмолог и специалист по интензивно лечение в Northwell Health, сподели, че незабавно прилага 1 500 милиграма интравенозно витамин С на пациентите си с коронавирусна инфекция.

При тези тежко болни пациенти дозите на мощния антиоксидант се дават три или четири на ден, обяснява лекарят пред "New Yorok Post".

Обикновено, при възрастни мъже, позволената доза е 90 милиграма, като 75 милиграма се препоръчват за жени.

Уебър каза, че режимът се основава на експериментални лечения, прилагани при пациенти с коронавирус в Шанхай, Китай.

"Пациентите, които са приемали витамин С, са се справили значително по-добре от тези, които не са получавали витамин С", каза той. "Помага изключително много, но се пренебрегва, защото не е модерно."

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 25 март

Джейсън Молинет, говорител на Northwell Health, заяви, че витамин С се използва широко при лечение на пациенти с коронавирус в цялата здравна система. Той обаче отбеляза, че дозировката, която се дава варира. "Както реши лекуващият лекар", добави Молинет.

Northwell Health е най-големият доставчик на здравни услуги в щата, с 23 болници в Ню Йорк.

Според Молинет приблизително 700 пациенти в цялата болнична мрежа се лекуват от коронавирус, но не можа да уточни колко от тях са получили лечение с витамин С.

Вече има 25 665 случая на COVID-19 в щата Ню Йорк, включително 14 904 в Ню Йорк.

Actualno.com припомня, че в момента се изпитват ваксини на три места по света: САЩ, Франция и Италия. Според проф. Иво Петров най-големи надежди се възлагат на хининоподобните производни - хлороквин и хидроксихлороквин, но също така и за някои типични антивирусни средства от рода на ремдисивир. От няколко дни има и проучване за лечение със серум от вече оздравели пациенти, прилага се и в няколко китайски болници.

The Guardian: Кога ще има ваксина за коронавируса?

* Превод: БГНЕС

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес