Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма приятен вкус, но стопява всички мазнини и предпазва от диабен и сърце

16 август 2021, 23:25 часа

Омега-3 мастните киселини притежават най-различни полезни свойства за нашия организъм. Те спомагат за превенция от сърдечно-съдови заболявания, атеросклероза, аритмия и диабет. Подобряват кръвообращението ни и спомагат за нормализирането на холестерола.

Заедно с витамини като A и D, омега-3 мастните киселини са включени в състава на така познатото ни рибено масло. На всички ни е ясно, че вкусът и мирисът му не са от най-приятните, но запознати ли сме с широкоспектърните му свойства?

Ползи от рибеното масло

Рибеното масло оказва положително влияние върху човешкото здраве. То спомага за:

· подобряване състоянието на кожата и превенция от появата на бръчки – има редица рецепти за домашни маски за лице с рибено масло;

· подобрява мозъчната функция;

·  при употреба по време на бременност намалява риска от появата на проблеми с плода;

·  повишава нивата на полезния холестерол;

·  намалява кръвното налягане при повишено такова;

·  подобрява се зрението ни;

·  помага при безпокойство и депресия, като редуцира нервната възбуда.

Рибено масло за отслабване

Това, което ни вълнува най-често в днешно време е какво ще ни помогне да отслабнем? Естествено, рибеното масло няма да направи магия за вас и да горите мазнини, докато седите на дивана и похапвате сладко. Вие също трябва да допринесете със здравословно хранене и дори леки тренировки, за да спомогнете по-бързото изгаряне на мазнини.

Рибеното масло се включва в доста диети и присъства дори в режимите на културистите. Защо е така? Вече споменахме, че омега-3 мастните киселини спомагат за повишаване на полезния холестерол и елиминират „лошия“. При употребата му се намаляват и нивата на триглицеридите, които са завишени при хора с наднормено тегло и пречат на отслабването. Ускорява се метаболизмът, като същевременно с това имаме чувство за ситост. Културистите приемат рибено масло, защото то е изключително полезно и за изграждането на мускулна маса – спомага мускулния растеж и метаболизъм.  Ползите от това лекарство са много и значими, при правилната му употреба със сигурност ще сте удовлетворени от резултатите.

Прием

Ако сме решили да приемаме рибено масло, трябва да знаем кога и как. Препоръчително е капсулите да се приемат след хранене, т.е. не ги пийте на гладно. Ако включите в менюто си и риба, която е по-богата на омега-3, ще постигнете забележими резултати.

В зависимост от причината, поради която се насочвате към рибено масло, има различни дозировки. За профилактика най-подходящи са 500-1000 mg дневно. Оптималното количество е 5000-6000 mg, като то се приема, ако искаме да стопим излишните мазнини. Но имайте предвид, че това зависи и от възрастта ви, здравословното ви състояние и приемате ли лекарства – затова задължително се консултирайте с вашия лекар.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес