Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден ядете по 50 гр масло

23 май 2023, 11:26 часа

Заради високото съдържание на калории маслото не присъства в диетата на много хора. Но правилно ли е да се откажете напълно от него.

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден ядете парченце масло?

В парченце от този продукт се съдържа цял куп полезни вещества - натрий, цинк, манган, мед, желязо и калций. Те влияят благоприятно на състоянието на кожата, косата и ноктите, забавят процесите на стареене, повишават имунитета и настроението.

Ще се изненадате да научите, че маслото съдържа висока концентрация на витамин А, който не се намира в нито един вид растително масло.

Учени: Едва ли предполагате за тази вреда от маслото

Приблизително 50 гр масло на ден може да запълни една трета от необходимата норма на този витамин, който поддържа имунитета, концентрацията и подобрява зрението.

Маслото, благодарение на мазнините в състава си, помага за усвояването на витамини като Е, витамин D, както и на витамини от група В.

Олеиновата киселина, която се съдържа в него, помага за превенцията на рака. Маслото също съдържа голямо количество триптофан - аминокиселина, която насърчава производството на серотонин.

Това са най-добрите масла, които свалят холестерола и предпазват сърцето

Следователно умерената консумация на този продукт намалява желанието за сладко, а малко парче масло може да предотврати преяждането.

Маслото съдържа повече от 150 мастни киселини, включително 20 основни, които тялото не може да произведе само. Заради високото съдържание на калории трябва да се консумира в ограничени количества от тези, които са загрижени за фигурата си. Но това не означава, че то трябва да се премахне напълно от диетата, според изданието The Health Site.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес