Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жена потопи краката си във вода със сода, вижте какво се случи

29 май 2021, 06:20 часа

Ако и във вашата кухня има пакетче сода, което “събира прах” е време да го използвате. Не, не е нужно да печете нищо: ще използвате содата за напълно неочаквани цели. Оказва се, че содата може да замени цял куп средства за грижа за къщата и да помогне за решаването на козметични проблеми. Най-приятното е, че това средство е доста евтино, а носи големи ползи.

Приложение на содата за хляб:

1. За да бъде вашият омлет мек и шуплест, добавете малко сода към него. Идеалната пропорция е една четвърт чаена лъжичка на 3 яйца.

2. Накиснете боба преди готвене, добавете щипка сода във водата, така бобът ще се свари по-бързо.

3. Содата неутрализира миризмата на лук, чесън или риба по ръцете ви. След работа с тези ароматни продукти, разбъркайте малко сода с вода и разтрийте ръцете си с кашата, след това изплакнете с топла вода.

4. Съвет на градинарите: за да бъдат сладки доматите, изсипете малко сода в корена на растението.

5. Загорялото дъно на тигана може лесно да се почисти, като се изсипе половин чаша сода на дъното и се разреди с вода. След това кипнете на котлона.

6. Содата ще ви помогне да премахнете неприятната миризма, не само от хладилника, но и от съдомиялната машина. Изсипете една чаша сода и стартирайте машината на обичайния режим. В по-сложни случаи процедурата трябва да се повтори.

7. За да премахнете болката, причинена от слънчево изгаряне, направете вана със сода. Необходимо е да напълните ваната с вода при стайна температура и да добавите чаша чудотворен прах. Вие веднага ще се почувствате облекчени!

8. Содата ще почисти микровълновата фурна за нула време! Просто разредете една супена лъжица сода в чаша вода и загрейте фурната на максимален режим за 3-5 минути. Засъхналите петна стават по-лесни за отстраняване.

9. Гъбичките по краката могат да бъдат излекувани, като всяка вечер си правите содени вани. Добавете 3 супени лъжици сода в 5 литра вода и дръжте краката в получената вана за 20 минути.

10. За да премахнете сърбежа от ухапването от комар ще ви помогне гъстата каша от вода и сода. Нанесете я върху ухапаното място и я оставете да изсъхне, а след това просто я отстранете.

11. За красива коса, както и за пълно отстраняване на лака или пяната, добавете половин чаена лъжичка сода към шампоана.

12. За да стане месото по-меко, обработете парчето със сода и го оставете за няколко часа в хладилника. Преди готвене, измийте го добре от содата.

Както изглежда едно толкова просто нещо като содата може да донесе толкова ползи! Не позволявайте на това чудо просто да си стои някъде в шкафа и споделете с приятелите си за ползите от този продукт!

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес