Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Естествените методи за опъване на кожата на лицето и врата

21 февруари 2022, 07:55 часа

Много жени прибягват до естетични процедури като поставяне на ботокс, за да направят така, че кожата им да изглежда по - млада. Това обаче не е единственият начин. Има много естествени начини да постигнете ефект на подмладяване на кожата си.

Ето нашите предложения за натурални начини за стягане кожата а лицето.

Ограничете захарите

Когато консумирате храни богати на захар, тя възпрепятства образуването на колаген и това води до състаряване на кожата. За да не оказва негативно влияние на кожата ви захарта, която консумирате трябва да не превишава 6 чаени лъжички на ден.

Използвайте кокосово масло вместо крем за лице

Кокосовото масло хидратира отлично кожата. То е много ефективно средство при суха и чувствителна кожа. Също предотвратява появата на бръчки и стяга кожата.

Нанасяйте малко количество органично кокосово масло на лицето и шията сутрин и по-голямо количество вечер. Така кожата ви ще е хидратирана през цялото време.

Увеличете приема на храни богати на антиоксиданти

Антиоксидантите забавят признаците на стареене на кожата. 
Можете да си ги набавите чрез използването на козметика, но по - добрия начин е като консумирате плодове и зеленчуци богати на антиоксиданти. Такива са ягоди, боровинки, боб, спанак, грозде.

Редовно мийте лицето си

Ако си лягате вечер, без да сте изтрили грима и да сте измили добре лицето си, това ще ускори процеса на стареене. В козметиката се съдържат химикали, които попиват в кожата през порите. За да ги разтворите използвайте почистваща козметика на водна основа и изплакнете с вода. За хидратация нанесете кокосово масло.

Приемайте витамин А и бетакаротин

Витамин А стимулира производството на колаген, което прави кожата млада и еластична. Бета каротинът се съдържа с много плодове и зеленчуци. Моркови, пъпеш, спанак, сладки картофи, кайсии и зеле са богати на бета каротин. Той предпазва от влиянието на UV лъчите на слънцето, които предизвикват по-ранно стареене на кожата. Препоръчително е да приемате не повече от 30 мг на ден витамин А и бета каротин.

Краставиците правят чудеса

Краставиците или по - точно сокът им помагат за поддържането на младата кожа. Производството на колаген намалява след 20 - годишнина на човек и съответно започват да се появяват първите бръчки. Локалното приложение на краставиците върху кожата стимулира производството на колаген и изтегля токсичните, които се намират на повърхността.

Сода за хляб 

Содата е много добър натурален ексфолиант. Тя почиства мъртвите клетки и свива порите. Ако я използвате заедно с кокосово масло ще получите чудесен натурален продукт, който едновременно ще почисти, ексфолира и хидратира вашата кожа. 

Ето как да получите този чуден ексфолиант:

¼ буркан кокосово масло се смесва с 3 с.л сода бикарбонат. Разбърквате, докато получите еднородна смес. Използвайте готовият продукт не повече от два пъти седмично. 

Маска с белтък и мед

Белтъка има способността да намалява бръчките и предотвратява отпускането на кожата. Меда е добър антиоксидант и почиства кожата в дълбочина. Комбинацията от двете съставки е перфектно средство в борбата срещу остаряването на кожата.

Ето и рецептата за тази чудодейна маска:

Белтъкът от едно яйце се смесва с две супени лъжици мед и се бърка до получаването на еднородна смес подобна на паста. Нанасяйте на лицето веднъж седмично като оставяте да подейства около 20 минути, след което изплакнете обилно с вода.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес