Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ефективни методи за бързо справяне с възпалените синуси

06 октомври 2024, 13:52 часа

Инфекцията или запушването на синусите може да има редица причини, вариращи от външни фактори до хронични заболявания. Това прави този проблем не само много често срещан сред хората, но и много досаден.

Още: Ефективни естествени средства при ишиас

В тази статия ви показваме някои техники, които можете да използвате по всяко време, за да освободите синусите си и да облекчите главоболието.

Останете хидратирани

Едно от най-важните неща е да останете хидратирани. Консумирайте много вода, чай, сокове и богати на вода плодове, за да се отпуснат мускулите и лесно да се изчистят синусите.

Избягвайте напитки с много захар, алкохол или никотин, тъй като те ви дехидратират и блокират повече.

Опитайте се също да консумирате пикантни храни, лимон или ябълков оцет, за да стопите слузта в синусите.

Масаж

Тази част е сред най-важните по отношение на отпускането на мускулите и освобождаването на слузта, събрана в тази част на лицето ви.

Масажирайте частта, където чувствате, че главата ви е тежка, и приложете натиск върху определени точки, за да ги освободите веднага след това.

Други лечения

  • Винаги вземайте физиологичен разтвор и вода за почистване на синусите, за да предотвратите разпространението на инфекции и бактерии.
  • Направете чай с куркума, която е чудесно противовъзпалително средство и няколко резена джинджифил, за да се отървете от запушванията.
  • Изсипете 2-3 супени лъжици ябълков оцет в чаша топла вода и я консумирайте до три пъти на ден, за да премахнете слузта и задръстванията.
  • Чудесно антивирусно средство като маслото от риган не може да липсва в списъка ви с лечения. Добавете няколко капки към водата или плодовия сок, които консумирате най-често, за да изчистите синусите бързо и естествено.
  • Още: Мощно природно противовъзпалително средство, идеално за есенния сезон

    Укрепване на имунитета

    Витамин С е един от най-добрите начини за повишаване на имунитета и предпазване от всякакви инфекции. Можете да го приемате под формата на капсули или чрез храната. Най-богати са червените чушки, портокалите, ягодите, броколите, спанакът, сладките картофи, тиквата и доматите.

    Многобройни проучвания показват, че засилването на имунната система на организма предотвратява разпространението на грип и задръстванията на синусите.

    Цвета Господинова
    Цвета Господинова Отговорен редактор
    Новините днес