Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Две ефективни природни средства при артрит и ревматизъм

11 октомври 2024, 11:26 часа

Досега в медицината са регистрирани над 200 вида артрит и ревматизъм, засягащи хора от различни възрасти. Артритът обикновено засяга хора на средна възраст и се обостря след 50-годишна възраст. Артритът е възпалително заболяване, което засяга ставите. Това заболяване причинява много болка на пациента.

Още: Този природен лек действа безотказно при подути крака и глезени

Какво причинява артрит

Артритът е заболяване, което се причинява от много различни фактори. Може да се появи в резултат на увреждане на тъканите, възраст, имунни нарушения или инфекция.

Как се лекува това заболяване

Фармацевтичните компании са произвели стотици лекарства против артрит. Страничните им ефекти обаче често са вредни за здравето.

Естествени лекове при артрит

В тази статия ще научите за някои изцяло натурални храни и продукти, които ви помагат за облекчаване и при лечение на това заболяване.

  • Джинджифил

Джинджифилът е отлична грудка с много ценности. Неговите съставки се борят с възпалението в тялото. Като го пиете като чай, джинджифилът ще подсили имунната система и ще намали възпалението.

Пациентите, страдащи от артрит, трябва да пият поне една чаша чай на ден. Сварете 2 см нарязан джинджифил в чаша вода. Можете да смесите чая с лимон и мента за пълен вкус.

  • Куркума

Куркумата е една от онези подправки, които са сравнявани с чудодейно лекарство. Съдържа много антиоксиданти, които пречат на свободните радикали да увреждат клетките. Отлично средство за укрепване на имунната система. Може да се използва като чай или под формата на капсули.

  • Движение

Физическата активност е от съществено значение за предотвратяване на състоянието. Ходенето и плуването са препоръчителни срещу артрит и затлъстяване.

Още: Ефективни естествени средства при ишиас

Артритът е неприятно заболяване, но може да бъде предотвратено благодарение на здравословното хранене, физическата активност и употребата на горепосочените природни средства.

Информацията в тази статия има за цел да допълни, а не да замени съветите от вашия лекар и не е предназначена да покрие всички възможни употреби, предпазни мерки, взаимодействия или нежелани ефекти. Тази информация може да не отговаря на вашето специфично здравословно състояние. Ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес