Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Застреляха 11-годишно британско момиче във Франция

12 юни 2023, 06:05 часа
Реклама

11-годишно момиче от британско семейство е било застреляно след скандал между съседи в Северозападна Франция, съобщи BBC.

Френските медии съобщават, че семейството е било в градината си по това време, а родителите на момичето също са били ранени. Инцидентът е станал в Сен-Ербот, село близо до Куимпер в Бретан.

Заподозреният, за когото се съобщава, че е холандски гражданин, и съпругата му са арестувани. Местен жител разказа пред медиите, че 8-годишната сестра на момичето е съобщила за стрелбата и е в шок.

Местният прокурор Карин Хейли заяви, че причината за инцидента все още не е известна, но изглежда, че между съседите от няколко години е имало конфликт заради парцел земя, който е граничел с двата имота.

"Познавахме семейството добре. Всяка година в селото се провежда празник и те винаги идваха. Неразбираемо е да се застреля дете. Никой не може да разбере как е могло да се случи това", заяви кметът на община Пльоневес-дю-Фау Маргарита Блейзен.

"Оказваме консулска помощ на британско семейство след стрелбата във Франция и сме в контакт с местните власти за изясняване на случая", каза говорителка на министерството на външните работи на Британската общност.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес